Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tüdőkapacitás növelése 5 év...

Tüdőkapacitás növelése 5 év dohányzás után?

Figyelt kérdés

Nem véletlenül van a sport témakörben, fél éve nem dohányzom és rendszeresen sportolok. A teljesítményemet jelneleg csak a tüdőkapacitásom korlátozza. Magyarul hamar kifulladok és elkezdek kicsi levegőket venni ami már semmire sem elég...

Úszásból 2x50m megy értelmes tempóban de nem kell kiszállnom a vízből és kisebb-nagyobb pihenésekkel egy órát szoktam egyben.

Futásból 4km 20 perc alatt, de semekkora távon nem megy 5perces km alá az időm jelentősen.

Hogyan lehetne elérni 20 perces 5km-et?

Milyen technikákkal lehet a tüdőkapacitást növelni?

22/f

2014. aug. 18. 09:45
 1/5 anonim ***** válasza:
A cigit letennéd?
2014. aug. 18. 09:57
 2/5 A kérdező kommentje:
Magyarázat, első mondat, második tagmondat.
2014. aug. 18. 13:08
 3/5 anonim ***** válasza:

Óh srry, nem láttam azt a kis "nem szócskát". Hát kardiózni kéne, de szép lassan, fokozatosan, úgy, mint annak, aki jócskán el volt hízva.

Elvileg ugye bármelyik fajta kardió mozgás jó, én mégis az úszást ajánlanám, főleg a gyors és a pillangó nemet, ha majd eljutsz oda, hogy a sima, tempós mellúszás túl könnyű lesz.

2014. aug. 18. 15:52
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Akkor gyakorlatilag ez kitartás és idő kérdése? :S Esetleg célzott gyakorlat nincs? Vagy akkor erős kardiozás, fartlekezés pl?
2014. aug. 18. 17:57
 5/5 anonim ***** válasza:
Célzott gyakorlat nincsen, mindenki eldönti, mi a kedvenc kardiója, intenzitás kérdése amúgy is. Az én személyes kedvenceim a kettlebell és a hegymenetben montizás.
2014. aug. 18. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!