Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Dohányzás és izomnövekedés?...

Dohányzás és izomnövekedés? (többi lent)

Figyelt kérdés
Tudom elítélendő dolog ha egy sportember dohányzik. Nem vagyok testépítő, nem szeretnék versenyezni, csak hobbiból eddzek, szeretnék natural testépitéssel a lehető legnagyobb izomtömeget magamra pakolni. Végigolvastam mindent a dohényzás hatásairól a sportra. De a legfontosabbra nem találtam választ: hogy közvetlen hatása van az izmok növekedésére? Az oké, hogy teljesítményed csökken, kifulladsz, nem tudsz annyi ismétlést végezni. De az izmok építését, fehérjeszintézist gátolja valamelyik kéros anyaga a ciginek? Itt feltételesen, egy erős dohányos ( napi 1 doboz) ha ugyanúgy tud eddzeni, ismétlésszám, súly, nem romlik a teljesétmény, akkor ugyanúgy nő az izom, olyan mértékben mint egy nem dohányosnak? Régen eddzettem itthon, egy kevés izmot felszedtem, de hónapok alatt nem vettem észre olyan óriási leépülést. 1 éve dohényzom, napi 1 doboz. Lécci csak normélis válaszokat, ha KÖZVETLEN hatása van az izomnövekedésre akkor érdekelne a biológiai folyamat kifejtése is, hogy miért. Illetve dohányzó hobbitestépítők tapasztalatát is szivesen veszem, de csak natural. 20/N
2013. márc. 15. 12:06
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Rontja az izomnövekedést, ugyanis szűkíti az ereket és így sokkal kisebb lesz a bedurranás, nehezebben jut a tápanyag az izmokba.
2013. márc. 15. 12:11
 2/10 anonim ***** válasza:
20 éves lány, aki izomtömegeket akar magára pakolni. Na ja.
2013. márc. 15. 12:30
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Miért, mi olyan hihetetlen abban?

Ennek van egy másik aspektusa is, az anyagiak: nem tudom, pontosan mennyi egy doboz cigi most, olyan 6-800 ft-ra saccolom, és ez havi szinten 20ezer forint körül mozog, és ugye a mai magyar átlagemberre pont nem jellemző, hogy dúskál a pénzben, így könnyen lehet, hogy emiatt a költekezés miatt nem tudja tökéletesen rendberakni az étrendjét és a kiegeket, így közvetett módon (is) akadályoz.

2013. márc. 15. 12:38
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az értelmes válaszokat!

Értem, akkor a tápanyag nem jut el normálisan az izmokba. Esetleg valami kiegészítő ami javítja a vérkeringést cigi mellett, pl nitro, vagy ilyesmi , tudsz javasolni?

Nos én töltöm a cigit szval 4000 ft havi kiadás van rá, mellette creatint és fehérjét tudok venni. Most akarok újrakezdeni eddzeni, de meló mellett nem tom mennyi erőm lesz plussz 8 óra alvás is nehezen jön össze. Esetleg valaki megtudná kb-ra mondani hogy ezek a zavaró tényezők hány százalékban hátráltatnak izomnövekedésben(cigi, kevés alvás, gyári meló, ülő és álló egyaránt, 3 műszak) Osztott edzés heti 3, minden izomcsoport egyszer eddzve, creatin és fehérje, munkahelyi kaja.

Am miért érdekes hogy egy 20 éves nő izmot szeretne? Ez a magyar mentalitás istenemm. Igen létezik ilyen, tudom "elvetendő" de ha így szeretnék kinézni, erős szeretnék lenni akkor gondolhatnak rólam bármit az emberek, én nem fogom megjátszani magam, csak azért mert az elvárt egy nőnél hogy egyszálbél, erőtlen, madárcsontú, nyüzüge legyen. Nehogy erősebb legyen má mint a pasija mi? :D Férfi büszkeség, de azért megértem.:)

2013. márc. 15. 14:00
 5/10 anonim ***** válasza:
Sokat nem számít mert én is dohányoztam egészen szilveszterig aztán leszoktam szerencsére.Dohányozva is lehet fejlődni de igaza van az előttem lévőnek.A cigaretta árán vegyél inkább táplálék kiegészítőket jobban jársz.Leszokáshoz meg csak elhatározás kell az első pár hét ami nehéz,utána már nem vészes a nikotin hiány.
2013. márc. 15. 14:02
 6/10 anonim ***** válasza:
85kg fel mentem 102kg 2év alatt és ez idő nagy részén dohányoztam szerintem sokat nem befolyásol.De persze biztos jobban fejlődnél ha nem szívnád.
2013. márc. 15. 14:09
 7/10 anonim ***** válasza:

"Esetleg valami kiegészítő ami javítja a vérkeringést cigi mellett, pl nitro, vagy ilyesmi , tudsz javasolni?"

Én tudok egy tuti módszert:Nem kell dohányozni.

Egyébként fokhagyma,zöld árpa por,c-vitamin,ezek segíthetnek.

2013. márc. 15. 14:48
 8/10 davvv11 ***** válasza:
2013. ápr. 1. 15:19
 9/10 anonim válasza:
Egyszeruen semmikeppen sem fog tudi az izmok fejlodni, mert az izmok noekedesehez oxigen kell es ahoz is hogy fenn tartsa, mivel a cigi szendioxiddal mergezi a tested igy sokkal kevesebb oxigen marad a testedben ami lebontja az izmokat... hidd el hogy igy van aki meg azt mondta hogy 80 kgrol felment 102re az vagy hazudik vagy valami sterodiot szed... de ha egeszseges akarsz maradni a cigi mellett akkor szedj 3000-5000 mg c vitamint mindennap es 4-5 liter vizet naponta.
2014. nov. 1. 20:08
 10/10 anonim válasza:
Ügyes vagy ès hihetetlen. Nagy ember is vàlhat mèg belőled,csak folytasd,hajrà!
2018. febr. 16. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!