Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tudnátok vmi edzés tervet...

Tudnátok vmi edzés tervet ajánlani?

Figyelt kérdés

Az utóbbi évek alatt eléggé legyengültem, lustaságok és betegségek miatt is, így nem sportoltam sajnos semmit, plusz dohányzok is, sajnos. Nem rég viszont elkezdtem futni, amit túlzás még annak nevezni, de legalább már elkezdtem.

Durván legyengültem, ez látszik azon is, hogy csak 5 perceket bírok ki, utána begörcsölnek a lábaim, hol a bal, hol a jobb, lihegek, majd kiköpöm a tüdőmet stb.

Szeretném a dohányzást is abba hagyni, de egyből biztos, hogy nem menne, viszont a futás óta egyre kevésbé kívánom.

Az lenne a kérdésem, hogy tudnátok vmi edzés tervet ajánlani, illetve tippeket adni, hogy meddig erőltessem/terheljem magamat futás alatt és hogyan lenne érdemes növelnem a mennyiséget? Annyi infót mág hozzá tennék, hogy sovány alkatú vagyok. Talán lényeges lehet, nem tudom. 38/N

2014. máj. 20. 01:15
 1/7 anonim ***** válasza:

Szerintem szerezz be egy jó, kényelmes sport cipőt, vagy futócipőt. Nehogy törje, vagy kidörzsölje a lábad a sok futás egy ócska cipőben.

Futni szerintem minden nap futhatsz, hacsak nem fáj nagyon valamid. De kezdetben lehet elég kétnaponta. Amúgy googleba beírod futás terv, kidob egy csomót. De a saját testedet te ismered mennyire tudod terhelni. Nyilván hányásig nem kell futni.

A cigarettát jól teszed, ha leteszed. Próbálj még egészségesen étkezni. Sok zöldség, soványabb húsok, gyümölcsök. Szemét kajákat, gyors kajákat, fehér pékárukat, tésztákat lehetőleg minimalizáld

2014. máj. 20. 02:41
 2/7 anonim ***** válasza:
Amúgy még ajánlom, hogy azokon a napokon amikor nem futsz, csinálj más jellegű sportot. Például az edzés saját súllyal is nagyon jót tesz a testnek, erőnlétnek. Guggolások, kitörés, fekvőtámasz, tolódzkodás, ha van súlyod azzal is csinálhatsz gyakorlatokat. Segít abban, hogy megerősödj, közvetve a futással is jó hatással lehet.
2014. máj. 20. 02:44
 3/7 anonim ***** válasza:
én elõször elektromos cigire szoktam át, magyarországon illegális a nikotinos töltet árusítása, de csak az árusítás, az anyag maga nem, így külföldtõl gond nélkül megrendelhetõ... aztán csökkentettem a nikotinadagot, de közben a füstélmény megmaradt... a végén már mentest szívtam, mostanra pedig tényleg csak akkor szívom, ho kedvem van, nem füghõségbõl... javaslom keress egy ilyen szaküzletet, max csak nézelõdni és elgondolkodni...
2014. máj. 20. 07:04
 4/7 anonim válasza:
Én is több év kihagyás után kezdtem egy mobil applicationnal futok,a neve coach to 5k, fokozatosan terheli a szervezetet,9hét végére ígéri az 5km-t egyben lefutva,3.hetet zártam,sztem jó!
2014. máj. 20. 10:11
 5/7 anonim válasza:
[link] ez papíron kb hasonló mint a coach to 5k
2014. máj. 20. 10:15
 6/7 A kérdező kommentje:
Hűűű, köszönöm mindenkinek a tanácsokat. :) Van elektromos cigim, de sajnos nekem nem sokat ért, az akaraterőm kb. egyenlő a nullával, és hát ahhoz is szükséges, viszont azt vettem észre, hogy a mozgás az akaraterőmet is növeli. Nem látok rá, hogy milyen apropóból, de növeli. :) Mindenkinek nyomtam egy zöld kezet, és rá keresek googlén is, persze nézegettem eddig is, de tényleg annyi van, hogy nem tudtam eldönteni, hogy melyik a jó, illetve nekem tényleg mi lenne a jó. Mivel jelenleg is van egy kisebb eü problémám is, ezért én még mára arra jutottam, hogy azért a házi dokimat is megkérdezem, hogy kifejezetten rám mit javasolna. De tényleg nagyon köszönöm a tanácsokat. :)
2014. máj. 20. 14:23
 7/7 anonim ***** válasza:

ezt is érdemes elolvasni, főleg a cipős résznél továbblinkelni!

[link]

2014. máj. 20. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!