Tudnátok vmi edzés tervet ajánlani?
Az utóbbi évek alatt eléggé legyengültem, lustaságok és betegségek miatt is, így nem sportoltam sajnos semmit, plusz dohányzok is, sajnos. Nem rég viszont elkezdtem futni, amit túlzás még annak nevezni, de legalább már elkezdtem.
Durván legyengültem, ez látszik azon is, hogy csak 5 perceket bírok ki, utána begörcsölnek a lábaim, hol a bal, hol a jobb, lihegek, majd kiköpöm a tüdőmet stb.
Szeretném a dohányzást is abba hagyni, de egyből biztos, hogy nem menne, viszont a futás óta egyre kevésbé kívánom.
Az lenne a kérdésem, hogy tudnátok vmi edzés tervet ajánlani, illetve tippeket adni, hogy meddig erőltessem/terheljem magamat futás alatt és hogyan lenne érdemes növelnem a mennyiséget? Annyi infót mág hozzá tennék, hogy sovány alkatú vagyok. Talán lényeges lehet, nem tudom. 38/N
Szerintem szerezz be egy jó, kényelmes sport cipőt, vagy futócipőt. Nehogy törje, vagy kidörzsölje a lábad a sok futás egy ócska cipőben.
Futni szerintem minden nap futhatsz, hacsak nem fáj nagyon valamid. De kezdetben lehet elég kétnaponta. Amúgy googleba beírod futás terv, kidob egy csomót. De a saját testedet te ismered mennyire tudod terhelni. Nyilván hányásig nem kell futni.
A cigarettát jól teszed, ha leteszed. Próbálj még egészségesen étkezni. Sok zöldség, soványabb húsok, gyümölcsök. Szemét kajákat, gyors kajákat, fehér pékárukat, tésztákat lehetőleg minimalizáld
ezt is érdemes elolvasni, főleg a cipős résznél továbblinkelni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!