Miért nem megy a kézenállás/fejenállás?
Muszáj lenne megtanulnom, edzek már egy ideje, van is karizmom, de nem megy. A híd sem, egyszerűen nem tudom kinyomni magam és megtartani, úgy érzem nincs elég erőm hozzá.
Próbáltam gyakorolni itthon, fallal, fejenállással kezdve, de nem megy, nagyon nyomja a fejem, úgy érzem minden nyomás oda nehezedik, egyszerűen nem megy.
Már mindent elolvastam neten, sehogy nem akar sikerülni.
Néha felrakom a szobabiciklire a lábam, és úgy tartom magam kézen, de az is kb. 5 percig megy.
Mit tanácsoltok?
Köszönöm!
Paul Wade - Fegyencedzés első része.
Mivel ez így nem mond semmit, kifejtem: Ennek a könyvnek a fő része a Mesterhatos, ami 6 fő gyakorlatból áll:
-Fekvőtámasz
-Húzódzkodás
-Guggolás
-Lábemelés
-Kézenállásban fekvőtámasz
-Híd
Ki van emelve, hogy utóbbi kettőt csak akkor kezd el, ha már a többi négynél nagyjából az 5-6. szinteken vagy. (Ekkor már elég az erőd a fejenálláshoz)
A kézenállásban fekvő szintjei a következők (nem írom végig): Fejenállás, varjútartás, kézenállás...
Ha így sem megy, akkor találhatók még különböző progressziók a kézenálláshoz, de azok a fejenállástól indulnak. Szóval hajrá, fejenállás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!