Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért nem megy a kézenállás/fe...

Miért nem megy a kézenállás/fejenállás?

Figyelt kérdés

Muszáj lenne megtanulnom, edzek már egy ideje, van is karizmom, de nem megy. A híd sem, egyszerűen nem tudom kinyomni magam és megtartani, úgy érzem nincs elég erőm hozzá.

Próbáltam gyakorolni itthon, fallal, fejenállással kezdve, de nem megy, nagyon nyomja a fejem, úgy érzem minden nyomás oda nehezedik, egyszerűen nem megy.

Már mindent elolvastam neten, sehogy nem akar sikerülni.

Néha felrakom a szobabiciklire a lábam, és úgy tartom magam kézen, de az is kb. 5 percig megy.

Mit tanácsoltok?

Köszönöm!

2014. aug. 6. 14:01
 1/4 anonim ***** válasza:

Paul Wade - Fegyencedzés első része.

Mivel ez így nem mond semmit, kifejtem: Ennek a könyvnek a fő része a Mesterhatos, ami 6 fő gyakorlatból áll:

-Fekvőtámasz

-Húzódzkodás

-Guggolás

-Lábemelés

-Kézenállásban fekvőtámasz

-Híd

Ki van emelve, hogy utóbbi kettőt csak akkor kezd el, ha már a többi négynél nagyjából az 5-6. szinteken vagy. (Ekkor már elég az erőd a fejenálláshoz)

A kézenállásban fekvő szintjei a következők (nem írom végig): Fejenállás, varjútartás, kézenállás...

Ha így sem megy, akkor találhatók még különböző progressziók a kézenálláshoz, de azok a fejenállástól indulnak. Szóval hajrá, fejenállás!

2014. aug. 6. 14:20
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2014. aug. 6. 15:18
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Amugy ez első válaszolóval nem értek 1et csak gyakorlás kérdése én egyszerre kezdtem le mind a 6 gyakorlatot és elsőre amit megtanultam az a fejenállás volt mondjuk 1 hétig csak azzal foglalkoztam de mostmár megy és a kézenállás is megy fal melett de szabadon is 1 pár másodpercig az a könyv nem egy aranyszabály nem kell mindent komolyan venni benne és csak a gyakorlatokat érdemes olvasni benne a többi márketing duma csak annyi h mindenképp az első lépésekkel kezdj még ha nagyon könnyünek érzed akkor is és érdemes elolvasnod a 2. könyvet is meg a harcosok étrendjét.
2014. aug. 6. 17:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Második válaszoló: Igen, nem szentírás, viszont az első 5 lépés progressziója jó. Nem véletlenül írtam azt, hogy tartsa be azt a szabályt, miszerint várja meg, míg elég erős lesz. Én is azt csináltam mint te, és én is nagyjából ott tartok, mint te, viszont az ellenkező nembe tartozunk. Ennélfogva sokkal könnyebben fejlődik a felsőtestünk, és a súlypontunk is feljebb van, ami a kézenállásnál segítség. Nőknek más megoldás kell.
2014. aug. 6. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!