Futás probléma? Nem fejlődök
Figyelt kérdés
4éve nem sportolok aktívan,májusban kezdtem el futni újra.Már az 1.percben beszúrt az oldalam,ezt sikerült kitolni a 10.percig.Coach to 5K programmal futok,hasonló a netes 5km programokhoz,4.hétnél járok még mindig és az oldalam szúr a 10.-15.perctől.Mindenhol azt látom h totál kezdők,túlsúlyosak eljutnak ezekkel a programokkal 9hét alatt nehézségek nélkül az 5km/30p-ig,én meg még mindig az oldalammal vacakolok.Aktív sportoló voltam,súlyomnál vagyok,kitapasztaltam egy jó légzést csak kimaradt pár év terhességek miatt.Ilyenkor mi van? Elvileg a fokozatosság miatt erősödnöm kellene és egyben lefutni idővel,de megtorpant az egész.A lábam bírja,a vérképem jó,izmom lehetne több ugyan,de nem hiszem h az a baj.2014. júl. 29. 11:22
1/2 anonim válasza:
Szia!Ha ez megnyugtat, akkor most szolok hogy én sosem voltam kitartoan sportos, osszesen 3 honapja veszem komolyan a heti 3-4 alakalom futàst, ami azt jelenti kb 15-20 percig megàllàs nélkul futok, kulonosebb egészségi problémàrol nem tudok, tulsulyom sincs (49kilo vagyok) és igy is tobb honapba telik hogy kialakitsak egy egyenletes edzést, szerintem sok turelem s kitartàs kell hozzà!
R. egy 32 éves no!
2/2 anonim válasza:
egyél többet, meg ha van lehetőséged néha fuss emelkedőn, meg az intervallum edzés is jó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!