Milyen kűzdősportot válasszak ilyen testi adottságokkal?
165 cm magas vagyok és 55 kiló
nem vagyok hajlékony és gyors sem
Nem, pont hogy a Máday féle wing tsun nem ér lókakit sem! A Máday féle wing tsun csak jól lehúzza a lóvéd, megfertőz a kamu marketingjével és hamis önbizalmat ad!
Simán el tudom képzelni, hogy parasztlengőkkel lealáztál egy kyokushinost, ugyanis a hazai színvonaltalan karate edzéseken abszolút nem tanítják meg harcolni az embert!
Válaszd a birkózást, mert azzal nem járhatsz rosszul!
#USBORNE
Utcára az szükséges, hogy legyen egy határozott fellépésed, szívós legyél, merj visszaütni, legyen korrekt állóképességed, hozzá legyél szokva a fájdalomhoz és ne zökkenj ki egy-két öklöstől! Ha ezek stimmelnek, akkor már rendelkezel némi önvédelmi értékkel, azonban ezek a tényezők hiába vannak meg benned, attól még harctechnikailag totálisan képzetlen vagy! Ilyenkor jönnek képbe a küzdősportok és a harcművészetek!
Én mindenképpen a szabadfogású birkózást ajánlanám, ha már van rá lehetőség! Véleményem szerint a kötöttfogás túlságosan korlátolt!
#USBORNE
A birkózás mellett én javaslom, hogy járj el konditerembe, hogy legyen egy korrekt izomtömeget! Hosszútávon a birkózás is masszív izomzatod biztos, de mellette konditerembe járni csak előny, ha rendesen nyújtasz!
Ha konditerembe járni nem áll módodban, akkor vedd meg vagy töltsd le a "fegyencedzés" című könyvet és állj neki edzeni!
#USBORNE
Ha édesapád rendelkezik olyan felszereléssel, ami lehetővé teszi, hogy kellően meg tudd edzeni minden izomcsoportodat, akkor teljesen jó, hogy otthon kondizol!
#USBORNE
Usborne jól mondja (pontosabban írja :D)!
Mivel alacsony termetű vagy így a test-test elleni harc az számodra jó lehet. Így a szabadfogású birkózás az nagyon jó! Birkózás mellett viszont csinálhatod az ökölvívást is (feltéve ha van rá időd/kedved/energiád). A birkózás+boksz az egy piszkosul hatékony párosítás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!