Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » LMiért van az, hogy ha tornazo...

LMiért van az, hogy ha tornazok pl. Karra, akkornagyon jol megduzzad, megnőll szinte, es kb 1-2 óra után mar jelentősen visszahúzódik, kb. Olyanra mint torna előtt?

Figyelt kérdés

2014. júl. 18. 16:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nem, a szálkásítás zsírleadást jelent, de ilyenkor még jobban emelt fehérje megy és kevés szénhidrát.

Remélem így érthető lesz, de mondom, hogy olvasd el az alapokat, mert így egy könyvet kellene ideírni, arra meg nincs idő.

Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).

Zsíból 1g x ttkg, ennek fele legyen telítetlen.

Ezekből kellene leginkább összerakni:

fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.

ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.

zsír: omega3, lenmagolaj.

Itt találsz tömegnövelő étrendeket is:

Szálkásító diéta: napi 2,5-3g*testtömegkg fehérje kell és 1-2g*testtömegkg szénhidrát (ch).

A magasabb ch mennyiségről érdemes kezdeni és ha nincs meg a heti min 0,5kg fogyás, akkor lehet csökkenteni. Viszont ne legyen több a fogyás, mint heti 1kg, mert akkor nagy az esélye az izomvesztésnek.

ezekből kellene összerakni az étrendet:

fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.

ch: zabpehely,barna rizs, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség.

zsír: omega3, lenmagolaj.

A kaják kb ugyanazok, de más a makrotápanyagok aránya!

2014. júl. 18. 17:21
 12/15 tkodit ***** válasza:

sandorzsoltnak respect, hogy nem küldött el a vérbe!

Én sem foglak, csak egy picit.

Az első pár válaszban kaptál egy tippet, hogy mit olvassál el. Rohadtul nem olvastad el, mert akkor nem kérdeznél orbitális hülyeségeket. Nincs azzal baj, ha valaki nincs képben, de miután megkaptad a minimális ismeretek forrását, utána ne legyél már lusta elolvasni! Miért mástól várod el, hogy a szádbarágjon minden sz.rt, amikor le van már írva, szépen összefoglalva!!

2014. júl. 18. 17:46
 13/15 A kérdező kommentje:
Értem, de ha én 60 kiló vagyok, viszont nem hízok minden héten 1 kilot, hanem inkább szálkásnak vagyok mondható, de nem is fogyok, nm akarok 10 kilot felvenni amibe lesz 2 kilo zsir, hanem inkább kemény izomzatot, akkor ez szalkasitasnak mondhato, amit csinálok? Viszont az étrendem sem valami jó.
2014. júl. 18. 17:54
 14/15 anonim válasza:
ha pedig 10 kilót akarsz felszedni minimum 2 kg zsírral kell számolni a "szakértelmeded" elnézv
2014. júl. 18. 19:40
 15/15 anonim ***** válasza:
Szálkásításnál zsírcsökkentés van és ezzel együtt sajnos megy le izom is. Az a baj, hogy magát a fogalmat sem érted, hogy mi a szálkásítás. Izmot növelni pedig nem tudsz zsírosodás nélkül, valamennyi jön zsírból is.
2014. júl. 18. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!