Futóktól futásról kérdeznék (pulzuskontroll)?
Figyelt kérdés
Kezdőként fokozatosan növekvő terheléssel futás edzéstervet próbálok végigvinni (súlyzózás mellett persze), de az állóképességem még a béka segge alatt van fél méterrel (másfél év maradt ki mozgás nélkül, babaszületés és betegség kombó miatt). Most újra belevágtam. Gyorsan emelkedik a pulzusom futáskor, 1-2 perc után a lassú kocogás esetén is elérem a maximumot (20kg pluszt cipelek még sajnos). Futásban tök kezdő vagyok. Ilyenkor álljak le, várjam meg, míg csökken a pulzusszám, és utána folytassam, vagy vegyek vissza a tempóból, de azért haladjak előre folyamatosan? Mi a helyes ilyenkor? Mennyi idő alatt lehet fejlődni ebben, mikorra várhatok változást?2014. júl. 14. 10:53
1/3 anonim válasza:
Én egy kilóméter gyors sétával indítok aztán kb 1 óra futás, a pulzusom nekem is hamar felszökik, de rövid időn belül szinten marad. Amikor már azt érzem, hogy meghalok :D és nem bírom tovább, leállok a futással, de nem állok meg, folytatom a gyors sétát amíg nem érzem, hogy tudnék tovább futni, úgyhogy szerintem ne állj meg, hamar hozzá fogsz szokni, kis futás, gyors séta, futás, séta, váltogasd úgy könnyebb. remélem tudtam segíteni
2/3 A kérdező kommentje:
5 perc lassú sétával, majd 10 perc gyors sétával kezdtem és így kezdtem lassan kocogni. Akkor azt mondod, vegyek vissza, de ne álljak meg. Akkor a kocogásból visszalépek gyors gyaloglásra, ha úgy alakul a pulzusom, majd ha újra megy, akkor kocogok tovább. Köszi a segítséget!:) Egy órát még nem tudnék futni, jelenleg 30 perc lassú kocogásnál tartok, és megpurcanok a végére :) de majd ahogy egyre kevesebb kilót cipelek, úgy lesz egyre jobb, ezt már megtapasztaltam korábban. :) Köszi a segítséget!
2014. júl. 14. 11:13
3/3 anonim válasza:
nagyon szívesen :) szépen lassan de biztosan előre :) hamar hozzá fog állni a szervezeted a "túlterheléshez" sok sikert a fogyáshoz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!