Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tényleg gyengén futok? Csak...

Tényleg gyengén futok? Csak áltatom magam? 15/L

Figyelt kérdés

Próbálok a koplaláson túllépni, talán ezért is lehet gyenge az eredményem, mert nem eszem se előtte, se utána, de hát akkor is... :((

Nincs három hete, hogy elkezdtem futni, és most nagyjából 15, max 20 alatt futok le 2,5 km-t. Stadion körül futok, nem futópadon, a külső kör 630 m (tudomásom szerint) és megállás nékül 4 kört bírok lefutni, de utána végem is van. (Ma sikerült először a 4 kör, ez most a rekordom talán...)

Hihetetlenül maximalista típus vagyok, nem érdekel az, hogy kis mellkastérfogattal születtem, meg a koplalás se. Mikor elkezdtem 1 kört alig bírtam lefutni megállás nélkül, majd aztán jött a 2, de akkor már 3-at akartam, ha az megvolt akkor sem érzetem elégedettséget, ma megvolt a 4, és már akarom az ötöt... De az időm akkor is gyenge. Pár nappal ezelőtt a coopert (2000m) lefutottam 12-13 perc alatt, és kutya bajom se volt utána.

Pontosan nem emlékszem az időre min.15 max.18 perc alatt sikerült a 4x630, mondjátok meg, ez nagyon kevés? Mert ahogy itt elnéztem, van aki coopert 7-8 perc alatt lefutja... :/

2014. júl. 10. 16:30
 1/3 anonim válasza:
Q/-t nálunk 12 percen BELÜL kell lefutni, csapattársaméknak 2400 m-t kell 12 perc alatt. Szóval hogy kutya bajod volt, azt elhiszem :D
2014. júl. 10. 17:43
 2/3 Csiß ***** válasza:
aki coopert 7-8 perc alatt futja az valszinűleg nem mostanában kezdett sportolni.Neked most igazából mi is a célod?Fogyás? Gyors futás? Cooper rekord?
2014. júl. 10. 19:23
 3/3 anonim ***** válasza:

A 4 perces ezrek a versenyző szint, de hogy azt elért nagyon keményen kell edzened évekig, és komoly edzésterv vagy személyi edző nélkül nem valószínű, hogy valaha sikerülni fog. Nincs értelme hasonlítgatnod magad másokhoz, elég ha az előző eredményeidhez teszed.

Amit most csinálsz arról az a benyomásom, hogy állóképességet próbálsz növelni. Ami nem baj, de ettől nem leszel gyorsabb. Erőt és robbanékonyságot is kellene növelni. Egyrészt egyél, mert anélkül nem fogsz erősödni, másrészt próbálj olyan edzéseket tolni, hogy 100m sprint 100m kocogás, felváltva, vagy ha ez nem megy, akkor kisebb távokon ugyanez. Ezen kívül sík terepen kocogás, aztán futás fel a dombra vagy lépcsőre, aztán visszafele megint kocogás, és így tovább néhány ismétléssel, attól függően, hogy mekkora a domb, vagy mennyit bírsz...

2014. júl. 11. 01:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!