Hogy tudom meg, hogy milyen íj kell nekem?
milyen kinézet?
Amelyik tetszik:D Kezdők sokszor tradi íjat használnak.
Milyen erős?
Íjászboltban megkéred hogy kihúzhatnád-e,lőhetsz-e vele. Vagy, súlyzót felhúzod olyan mozgással mit amikor az ideget húzod ki.
10-15 mp-ig szinte rezzenéstelenül tudod tartani akkor jó.
egy kis rezdülés nem baj majd hozzá erősödsz.
Nekem Martin Saber-em van. Megvagyok vele elégedve.
Első sorban menj el egy klubba, ahol vannak bérelhető íjak. Próbálgasd őket, és kialakul milyen formát kialakítást szeretnél, melyik ágazat tetszik ( olimpiai, tradicionális, vadász, stb )
Ha ez meg van, akkor nézelődj kinek milyen van ebben a csoportban, és beszélj velük ki mért választotta. Ha elég jól tudsz már lőni, próbálj elkérni néhányat kipróbálni milyen érzés, és megint csak szűkülni fog a kör. A végén pontosan tudni fogon milyen íjat szeretnél, akkor keresd meg a gyártót vagy forgalmazót és egyeztess vele, hogy a te fizikai méreteidhez mi illik a legjobban.
Nagyon sok dolog számít. Fizikai erőd, méreted, húzás hosszod, az íj kialakítása, mérete, ereje, gyorsasága, súlya, kinézete és sorolhatnám...
Ha lehetőséged van levelezz vagy beszélj íjkészítőkkel, íjkészítő cégek képviselőivel, hogy csak a legnagyobbakat említsem tradi kategóriában :Grózer, Szimeiszter, Taskó, Hadúr, stb. Mindegyiknél van lehetőség a darabok kipróbálására, ha személyesen találkozol velük rengeteget tudnak segíteni tanácsokkal is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!