Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tényleg csak ennyi dolga...

Tényleg csak ennyi dolga lenne egy személyi edzőnek?

Figyelt kérdés

Múlt hónapban új kondiba kezdtem járni. Viszonylag menő helynek számít, vannak személyi edzők is. Őket nézve komolyan elgondolkodtam, hogy érdemes lenne elvégezni egy OKJ-s személyi edző tanfolyamot.

A ügyfélkörük a következő: 55% kövér férfiak es nők akik fogyni akarnak, 25% MILFek és fiatal lányok akik formásabb idomokat szeretnének, 20% izmosodni vágyó férfiak.

Gondolom mindenkinek az elején a kategóriája, céljai szerint adnak egy sablon étrendet a testsúlyához igazítva, edzéstervet és aszerint foglalkoznak velük.

Ahogy elnéztem az edzés kb. így néz ki, mondjuk egy kövér paciensnél (belőlük van a legtöbb). Elején bemelegítés, teljes testet megmozgató súlyzós edzés ( kis súlyos, nagy ismétlés szám), lenyúltás végül kardio. Közben annyi a dolga az edzőnek, hogy mondja miből mennyit kell csinálni, segít ha rosszul csináljak a gyakorlatot. A második felében meg áll az elipszistréner mellet és beszélgetnek családról, gyerekről, munkáról stb.

Tényleg ennyi lenne csak a dolguk? Mert ez egyáltalán nem tűnik megterhelőnek, plane 2-3000 FT-ért óránként...

Gondolom vannak egyéb esetek is persze, de nagyrészt ezt látom általánosnak.

2014. jún. 27. 12:28
 1/3 anonim ***** válasza:
miért mire számítottál mi más dolga van úgy nagy általánosságban egy edzőnek azon kívül, hogy megmondja mit csinálj és hogyan csináld ha elakarod érni a céljaidat, egyébként meg ha úgy nézel ki, hogy az emberek szívesen járnának hozzád(mondván ő biztos tudja a dolgát) akkor hajrá(és itt nem azt értem, hogy lemegyek kondizgatni és megállok 80 kilónál)
2014. jún. 27. 12:33
 2/3 A kérdező kommentje:

Gondolom, hogy általánosságban ez a feladata. Csak meglepett, mert nem tűnik tùl bonyolult dolognak, mondjuk a régi judo edzőmhöz képest, aki tudott vagy 150 kulonbozo technikát, és igy keszitett fel mondjuk egy versenyre. Itt meg azt látom, hogy felültet 40percre biciklizni egy kövér formát, meg csináltat egy pár alap, súlyzós vagy TRX gyakorlatot.

A másik meg hogy a 3 személyi edző kozul az egyik aki viszonylag izmos, a másik kettőnél rajtam több izom 23 évesen, mint rajtuk kb. 30-ként...

2014. jún. 27. 12:48
 3/3 A kérdező kommentje:

"nem azt értem, hogy lemegyek kondizgatni és megállok 80 kilónál"

Pont ezen lepődtem meg, en személy szerint pont ebbe a kategóriába tartozom, hogy hobbiból (egyéb sportok mellett) le járok kondizni, de még igy is izmosabb vagyok mint az ottani edzők..

Tehát ha elvégzek egy tanfolyamot, ránézésre nagyobb sansszal jönnek hozzám, mint hozzájuk...

2014. jún. 27. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!