3 hete kezdtem el futni, de állandóan elkeserítenek az eredmények, hogyan kezeljem ezt?
Igen, jó hogy futsz. Minden ember különböző. Én pl a könyököm miatt kezdetben 3-4 fekvőtámaszokat nyomattam, most meg 20-30 megy szériánként a probléma ellenére.
Tehát a testedet nem lehet átverni, a sok nyomás, terhelés, erőlködés miatt, egy idő után elkezdi "védekezni" azaz strapabíróbb leszel fizikailag, így tovább fogod bírni a futást is. :D
Senki sem tud a semmiből 3 hét alatt 40/10-et futni, sőt sokan 50 perc körül futják. Nem érzed a fejlődést, ezért érdemes lenne egy edzésterv keretén belül futni, mert ott sokkal érezhetőbb a haladás.
Például kezdőknek ez nagyon jó, és elérsz vele egy 5km-es távot 30-35 perc környékén, ami már jobban hangzik egy beszélgetés közben:
Itt edzésről edzésre érezhető a fejlődés, hiszen minden edzés egy nagyon picit nehezedik.
Senki nem úgy születik, hogy 10 km-eket fut. Ráadásul 40 perc ??? alatt.
Évek óta futó ismerőseim futják le 1 óra !! vagy 50 perc alatt.
Szóval ne ekkora nagyra törő álmaid legyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!