Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 3 hete kezdtem el futni, de...

3 hete kezdtem el futni, de állandóan elkeserítenek az eredmények, hogyan kezeljem ezt?

Figyelt kérdés
Világ életemben egy lusta disznó voltam, nem elhízott kövér, csak gyűlöltem mozogni. Aztán összejöttem egy fiúval, aki motivált arra, hogy törődjek az egészségemmel és a külsőmmel. Ezért kezdtem el 3 hete futni járni heti 3-4-5 alkalommal (változó, mert dolgozni járok) viszont az eredmények elkeserítenek! Nem fogyás a célom, szóval csak spontán futok, de 40 perc alatt futok le 3 km-t.. más 40 perc alatt 10 km-t fut. :( Fogok fejlődni, vagy ez mitől van? Túl lassú vagyok? :(
2014. jún. 26. 23:50
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Már jó vagy hogy elkezdted. 3 hét az még nem túl sok :) Ha rendszeresen csinálod jönnek az eredmények ez elkerülhetetlen. Azzal teheted gyorsabbá a fejlődésed ha nagyon odafigyelsz a fehérje, szénhidrát, víz és vitamin bevitelre szóval a kajálásra és a pihenésre is.
2014. jún. 27. 00:14
 2/6 anonim válasza:

Igen, jó hogy futsz. Minden ember különböző. Én pl a könyököm miatt kezdetben 3-4 fekvőtámaszokat nyomattam, most meg 20-30 megy szériánként a probléma ellenére.

Tehát a testedet nem lehet átverni, a sok nyomás, terhelés, erőlködés miatt, egy idő után elkezdi "védekezni" azaz strapabíróbb leszel fizikailag, így tovább fogod bírni a futást is. :D

2014. jún. 27. 00:19
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell másokkal összehasonlítanod magadat egyelőre, és igen, ha rendszeresen csinálod, fejlődni fogsz, nem is keveset, komoly önbizalmat fog adni, hogy az első hónapokban nagyon gyors a fejlődés.
2014. jún. 27. 11:02
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Senki sem tud a semmiből 3 hét alatt 40/10-et futni, sőt sokan 50 perc körül futják. Nem érzed a fejlődést, ezért érdemes lenne egy edzésterv keretén belül futni, mert ott sokkal érezhetőbb a haladás.

Például kezdőknek ez nagyon jó, és elérsz vele egy 5km-es távot 30-35 perc környékén, ami már jobban hangzik egy beszélgetés közben:

[link]

Itt edzésről edzésre érezhető a fejlődés, hiszen minden edzés egy nagyon picit nehezedik.

2014. jún. 27. 11:36
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Senki nem úgy születik, hogy 10 km-eket fut. Ráadásul 40 perc ??? alatt.

Évek óta futó ismerőseim futják le 1 óra !! vagy 50 perc alatt.

Szóval ne ekkora nagyra törő álmaid legyenek.

2014. jún. 27. 11:52
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a bíztató szavakat! :)
2014. jún. 27. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!