Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Vészhelyzetben melyik küzdőspo...

Vészhelyzetben melyik küzdősport a leginkább effektív?

Figyelt kérdés

2014. jún. 7. 16:57
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Egy tisztikés nálam is szokott lenni. :) Valószínűleg az ökölvívás a nyertes. Közel is van a klub,meg tetszik is. Köszönöm a válaszokat még egyszer!
2014. jún. 9. 18:26
 12/30 anonim ***** válasza:
63%

Az ökölvívás tökéletes döntés! Edzél keményen, járj el minden edzésre, otthon zsákolj vagy árnyékolj, lehetőleg erősíts is! Ha van lehetőséged és megtanultad az alapokat, akkor érdemes összemérni a tudásodat más VALÓDI stílusok képviselőivel is, hogy tudd, mennyire vagy képes alkalmazkodni és hogy milyen szinten van a képességed!

#USBORNE

2014. jún. 9. 18:53
 13/30 aikiboxer ***** válasza:
A tisztikést meg hagyd otthon. Önvédelemre alkalmatlan, de ha megszúrsz valakit, leültetnek.
2014. jún. 9. 19:40
 14/30 anonim ***** válasza:
71%
Nos, az igaz, hogy a Wing Tsun nem küzdősport , mert ott az a szabály, hogy nincs szabály ( így lehetetlen ringbe vinni )! De itt a kérdés az volt, hogy vészhelyzetben melyik a hatásos. A Wing Tsun a támadód életének a kioltására is alkalmas! Igen nagy önuralomra van szüksége egy gyakorlott Wing Tsun-os nak, hogy a védekezés/ támadás során ne tegyen olyat, hogy az ellenfele belehaljon! Miért? Azért, mert szinte csak a lágy részeket támadja, amit az ellenfél nem tud feledzeni. Szem, orr, fül, halánték, állcsúcs, tarkó, gerinc, nyelőcső, gyomorszáj, vese, here, térd. Nos, jöhetnek a Wing Tsun-t fikázó válaszok! Egyébként mindegy mit választasz, csak kezdj el valamit, mert mocskos világ jön!!!
2014. jún. 11. 12:53
 15/30 anonim ***** válasza:
73%

Sajnos nem így van, kedves előttem szóló! A wing tsun nem támad semmit, maximum csak akar támadni! A rendszered egy kamu pénzlehúzó marketing parasztvakítás! Gyakorlatban alkalmazhatatlan és szánalmas! Ez a "halálos technikák, tökéletes önvédelem, gyilkolásra alkalmas" dumák csak reklámszövegek, amiket csak a befolyásolható emberek hisznek el! Sajnos téhed is teljesen átvertek, téged is megetettek a hazug maszlagjaikkal, átmosták az agyad! Remélem egyszer te is rádöbbensz arra, hogy mennyire át vagy verve!

Na mindegy, nem vagyok hajlandó ennél jobban kivesézni a témát! Ide már leírtam a pontos kifejtést arról, hogy mekkora kamu is a wt valójában:

http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__egyeb-kerdesek__..

Ha gondoljátok olvassátok el és nyissátok ki a szemeteket!

#USBORNE

2014. jún. 11. 14:24
 16/30 Singham ***** válasza:

Nem. A WT nem attól különleges, hogy életpontokat támad. Sokkal egyedibb dolog miatt tér el sok más harcművészet/küzdősporttól: ez a stílus ugyanis egyenesen a használóját támadja.

Ott van a láncütés is, vagy más néven ,,mókus boksz". Mondj még egy olyan technikát, ami olyan szinten előtudja készíteni az ellenfélnek a technika használójának legyőzését. Na lássátok, egyetek se tudtok mondani! Nagyon kevés stílus van, ami így felveszi a harcot a WT-vel.

Utcai konfliktusra alkalmatlan a WT? Ugyan kérlek! Pillanatok alatt kiütnek és meg van oldva a dolog.

Irónia mód off.

U.i.: Vajon Oyama és Yip Man a sírjukban való forgás közben találkoztak már?

2014. jún. 11. 16:38
 17/30 anonim ***** válasza:
78%
Látom, itt is fikázod a W.T. Szíved joga. Már nincs kedvem újra belekezdeni, ezért csak bemásolom amit a másik kérdésnél válaszoltam! Íme: Van pár észrevételem a nekem címzett levél kapcsán. Én nem tudom a haverod mit csinált, de 10 év alatt már bizony igen keményen kellene űznie a WT. Ahogy írtam is, nagyon Mester függő a dolog. Én ahogy éreztem, hogy valami nem stimmel, dobbantottam egy másik Mesterhez, akinél sokkal keményebb edzéseket csinálunk. Van fejvédős, kesztyűs edzés élesben, váltott partnerekkel( csak térdre és ágyékra nem támadunk , hogy ne egymást nyomorítsuk meg. Ez remélem nem gond? ) Van földharc kopogásig. Van minden edzés végén erőnléti is. Nekem speciel ezek a kemény edzések jönnek be, ezért is váltottam anno. Biztos sok helyen, csak úgy lézengenek az emberek és "simogatják" egymást. Lehetséges. Én nem vitatom egyik, másik küzdősport, vagy harcművészeti irányzatot se, mert a lényeg, hogy felkészüljünk egy esetleges támadásra. De az, hogy a WT szart se ér, szerintem erősen túlzó ( hogy finoman írjak ide ) Lehúzás? Aki hagyja. Én a legelején tisztáztam a Mesterrel, hogy nem leszek "fokozatvadász"! Engem nem érdekel, hogy milyen fokozatom van és hány diplomám. Az nem véd meg az utcán! Mellette Aikido edzésre is jártam, de a WT jobban tetszett, mert itt némelyik edzés végén annyira kész voltam, hogy a seggemen vettem a levegőt! Ennyit arról, hogy csak forma gyakorlatozunk. Itt használhatom a könyökömet fejre, mellkasra, rúghatom és üthetem az egész testét, nincs tabu rész! Ez lenne a legjobb "küzdősport", harcművészet? Aligha. Helyén kell kezelni a dolgokat. Ez is csak egy "termék", a Mester ( már amelyik olyan )az eladó, aki dicsőíti a portékáját. Annyit hiszel el belőle, amennyit akarsz. Biztos vannak olyanok, akik transzba esnek, ha látják és hallják a Mestert. Ez már egyén függő. Szóval, hogy én ne eresszem olyan bő lére az írást, azt válaszolom, hogy magasról leszarom, hogy kinek mi a véleménye a WT Kung Fu-ról! Nem kell kipróbálni, fikázni kell és ki kell nevetni azt, aki mégis megteszi! Az MMA-t viszont ne felejtsük el közben dicsőíteni!
2014. jún. 11. 16:42
 18/30 Singham ***** válasza:

Max Wing CHUN-ra vagy Wing TZUN-ra jártál. Alapból Leung Ting tiltja a sparringot. Ott van Boztepe. Kirakta a nemzetközi Wing Tsun szövetségből, mert sparringoltatni merte a diákokat. Igaz, utána szét is verte egy hivatalos Sparring Leung Ting egyik legjobb tanítványát.

Mielőtt elkezdenéd a Wing CHUN, Wing TZUN nem egyenlő a Wing Tsunnal. A Wing Tsun az, ahova elsőnek mentél. Utána szerencsédre kifoghattál egy Wing Chun vagy Wing Tzun klubot.

Egy használhatatlan stílust meg hadd fikázzak már. :) Ez olyan, mintha a magyar ,,focit" pusztán dicsérni lehetne. :)

2014. jún. 11. 16:54
 19/30 anonim ***** válasza:
39%

Kedves #17-es! Te most vagy kamuzol vagy valamit nagyon összekeversz!

A Leung Ting Wing Tsun Kung-fuban nincsen sparring, ezt tudom és mindenki tudja! Így ha te ezt űzöd, akkor te most konkrétan hazudtál, hiszen ott nincsen kesztyűs-fejvédős bunyó!

Ha nálatok mégis van, akkor te nem a Leung Ting féle rendszert csinálod, hanem valamelyik másikat, ami maximum csak a wing TSUN nevet viseli!

Ha nem kamuzol, hanem igazat mondasz és nálatok van igazi kumite, akkor már egy fokkal jobb a dolog! Így kialakulhat benned egy reális küzdelmi rutin, ami már jelenthet igazi harci értéket!

Egyébként én nem dicsőítettem soha az MMA-t és nem is fogom, attól függetlenül, hogy én ebben utazom! Én a wing tsunos-krav magás majmokkal ellentétben nem reklámozok semmit, pláne nem elfogultan! Maximum csak AJÁNLOK valamit, ami szerintem hasznos és célravezető!

#USBORNE

2014. jún. 11. 16:57
 20/30 anonim ***** válasza:
Nos, világ életemben távol állt tőlem a hazudozás és a szájkarate! Nem dicsőítettem a WT Kung Fu-t, ahogy írtam is, biztos van nála jobb is, de nekem ez tetszik. Nem érdekel ki az aki űzi és ki az aki fikázza! Leírom újra, hogy mindenki felfogja, Leung Ting Wing Tsun Kung Fu- ra jártam és járok a mai napig és magasról teszek rá, hogy elhiszitek e vagy sem, de nálunk VAN éles ( fejvédős, kesztyűs )edzés!!! Az viszont tény, hogy nem tudtam, hogy ez elvileg nem megengedett. Viszont így még inkább respektálom a Mesteremet, hogy ezt is bevállalja értünk, tudva azt, hogy ezért megütheti a bokáját! Itt újra csak azt tudom írni, igen erősen Mester függő a WT!
2014. jún. 12. 09:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!