Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért vagyok rosszul a tejsavó...

Miért vagyok rosszul a tejsavófehérjétől?

Figyelt kérdés

Régebben kaptam egy doboz proteint, 3 alkalommal használtam belőle és olyan rosszul lettem tőle, vagy egy hétig fájt a hasam és hát nem úgy láttam viszont ahogy normális lett volna. Mivel semmi tejterméktől nem vagyok rosszul gondoltam hogy lehet a protein volt a rossz(mert hát nem noname márka volt) Aztán a mai edzéshez vettem Biotechusa Go protein csokit, 2 harapást ettem belőle és fél órán belül már éreztem, hogy ez nem lessz jó...

Mitől lehet ez?



2014. máj. 29. 20:37
 1/9 anonim ***** válasza:
Umm, passz, nem kéne ilyennek történnie. Ilyenkor a laktózérzékenység a legnyilvánvalóbb ok, de ez nem annak a klasszikus tünete, na meg azt máshonnan is észrevennéd. Adalékérzékenység esetleg? Van még valami élelmiszer, amire ugyanezt produkálod?
2014. máj. 29. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
nem, semmilyen ételre nem vagyok érzékeny vagy allergiás. Oviban volt hogy mindig kihánytam a kakaót, de ha tejet ittam simán akkor semmi bajom nem volt.
2014. máj. 29. 21:10
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem vagy semmire sem allergiás.


Nagyon elit vagy, honnan is tudod ezt, bydövéj?


Ha ettől vagy rosszul akkor ne edd (azé'), ha nem ettől vagy rosszul.. hát akkor meg idd.

2014. máj. 30. 06:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

De a tengerimalacra igen, de én kajáról beszéltem.

Váóó! Milyen jó tanács... Csak nem ezt kérdezem.

2014. máj. 30. 07:01
 5/9 anonim ***** válasza:

A tengerimalac is kaja.


Ha meg rosszul lettél a biotechusa protein csokitól, akkor miért mondod hogy nem vagy allergiás? Most ne lovagoljunk már azon hogy mi a különbség allergia meg érzékenység között.. tejes kajákat nem mindenki bírja, sőt a legtöbb ember nem bírja csak nem olyan vészesk a tüneteik.


Tejcukormaradványos tejsavót sem bírják sokan, töményebb tejcukrot még többen nem bírják, kazeint és tejsavó fehérjét pedig megint egy csomóan nem bírják.


A 'nem bírják' alatt értendő - tipikus és atipikus tünetek pedig elég sokfélék lehetnek.


Miért? Kérdezed te, az egyik legbonyolultabb táplálkozástudományi és biológiai, biokémiai, immunológiai kérdésre rápróbálva..


Hát azért..

- mert a tejcukor bontásához szükséges enzim felnőttekben már gyenge aktivitású, nincs elég mennyiség

- mert a bélcsatornában maradó tejcukor különböző nemkívánatos erjedési folyamatok alapjául szolgál + áteresztő bél szindrómát erősít

- mert a tejfehérjék átjutva az áteresztő bélfalon rengeteg folyamatot indukálhatnak, autoimmun és idegrendszeri folyamatokat, gyulladásokat. Ez általában a kazeinre igaz, fene tudja a tejsavóra ebből mi vonatkozik.

2014. máj. 30. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Jó, de én nem eszem tengerimalacot! És csak 17 éves vagyok.
2014. máj. 30. 14:31
 7/9 A kérdező kommentje:
Amúgy a gondom az az hogy konkrét kufolyik a segglukamon kb ugyan úgy ahogy megittam, de a székletem ugyan olyan normális...
2014. máj. 30. 14:33
 8/9 anonim ***** válasza:
Akkor inkább kellene tengerimalacot enned, mint olyan kaját amit nem bír a gyomrod.
2014. máj. 30. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
OMG!!!
2014. máj. 30. 22:56

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!