Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mik azok az ételek amiket...

Mik azok az ételek amiket lehet enni diéta alatt?

Figyelt kérdés

olyan normális ételekre gondolok.

pl.: csirkemell rizzsel, teljes kiőrlésű kenyér tonhallal, zöldségköret sült hallal stb...

Írnátok ilyen ételeket/fogásokat?

2014. máj. 18. 20:23
 1/7 A kérdező kommentje:
meg például lehet enni paradicsom levest vagy hús levest meg ilyen hétköznapi ételeket?
2014. máj. 18. 20:25
 2/7 anonim ***** válasza:

Az alapanyagok számítanak, azokból meg bármit készíthetsz. Ja és a makrotápanyagok mennyisége is fontos. Tehát ez nem igaz, hogy csirke-rizzsel az mehet orrba-szájba, mert sok rizzsel nem fogsz zsírt leadni.

Szálkásító diéta: napi 2,5-3g*testtömegkg fehérje kell és 1-2g*testtömegkg szénhidrát (ch).

A magasabb ch mennyiségről érdemes kezdeni és ha nincs meg a heti min 0,5kg fogyás, akkor lehet csökkenteni. Viszont ne legyen több a fogyás, mint heti 1kg, mert akkor nagy az esélye az izomvesztésnek.

ezekből kellene összerakni az étrendet:

fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.

ch: zabpehely,barna rizs, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség.

zsír: omega3, lenmagolaj.

2014. máj. 18. 20:26
 3/7 A kérdező kommentje:
De ilyen átlagos ételeket írnál? mert nem én főzök mert nem is tudok még főzni/nem is főzhetek és mama megszokta kérdezni ,hogy mit főzzön és azért kérdezem, hogy tudjak neki mit mondani.
2014. máj. 18. 20:37
 4/7 anonim ***** válasza:
A lényeg, hogy olyat főzzön, amiben van elég fehérje, tehát hús vagy tojás. Én diétában nem eszek sok szénhidrátot, kevés rizs, krumpli belefér, de inkább sok zöldség kell. Ezt mond meg neki és tudni fogja, hogy mit süssön. A legjobb, ha natúr húst süt ki, a fűszerezés az mindegy. És mellé csinál köretnek zöldségeket pici rizzsel vagy krumplival. De mint írtam a mennyiség is lényeges.
2014. máj. 18. 20:41
 5/7 A kérdező kommentje:

és amit tilos az a cukros/nagyon sós dolgok, szénsavas italok, finomított cukrok,fehér kenyér,tészták?

Van még valami?

2014. máj. 18. 20:51
 6/7 anonim ***** válasza:
kb igen, bár van aki szerint kis cukor sem gond, mert a napi kalória bevitel számít. De én diétánál kiiktatom a cukros kajákat és a fehér lisztes ételeket. Nyilván nem ezen fog elbukni a diétád, ha kevés fehér kenyeret vagy tésztát megeszel, ha így is alatta maradsz a szénhidrátbevitelednek. A fehérjebevitel viszont legyen meg, hogy ne izomból veszíts sokat.
2014. máj. 18. 20:55
 7/7 A kérdező kommentje:

köszi

Még egy kérdés! szerinted ez az oldal segíthet valamennyit?

[link]

2014. máj. 18. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!