Miért van éhségérzetem egyes ételek fogyasztása után?
Akármilyen sokat ehetek belőle utána akkor is éhes vagyok.
Pl most a hús levesre gondolok ,vagy 1 szelet bundás kenyérre, az előtt képes voltam 3-4 nagy szelet kenyeret is megenni 2 óránként mindig ettem valamit.
lehet a mennyiség miatt van a gond?
Kenyérnél a sok szénhidrát, vércukorszint ingadozás, ahogy írták levesnél.. hallod 90%-ban víz, szerinted miért laknál jól vele?
Jóllakni hússal, zsírral lehet. Mellette a zöldségek csak körítések, a lé csak körítés..
Mit és mennyit kéne ennem hogy ne hízzak meg drasztikussan és esetleg éhezés nélkül leadjak néhány kilót?
És ha kiüríteném a beleim meggyorsítva a folyamatot?
Hashajtóval.
És üres belekre fogyasztanám azt amit ajánlatok.
Minden, ami cukrot es/vagy finomitott szenhidratot tartalmaz nagyon hamar nagyon feldobja a vercukrodat, ami ugyanolyan hamar vissza is esik, ezzel gyorsan ehseget okoz eves utan.
A zsirok es rostok segitenek abban, hogy a vercukorban ne legyen nagy ingadozas es a taplalek feldolgozasa tovabb tartson (a cukore nagyon gyors, a verarambol az inzulin hamar kivonja es eltarolja a zsirsejtekben). Ha nem eszel eleg zsirt es rostot (pl. a leves) akkor az ehseg ugyanolyan hamar jon, mint mondjuk nagy adag cukor es/vagy finomitott szenhidrat fogyasztasa eseten.
Ez a grafikon szepen szemlelteti: [link]
Ez pedig a kulonbozo kenyerek vercukorra gyakorolt hatasat: [link]
A beleid maguktól is kiürülnek, nem kell hashajtás.
Hús, zöldség olyan mennyiségben fogyasztandó, hogy jóllakj. Pont az az ideális mennyiség, amennyivel jól tudsz lakni, így normális tápanyagokból elég jut a testedbe, de az inzulinszinted nem emelkedik úgy meg mint lisztevés után. Így fogyhatsz is, éhezés vagy nagyon tudatos mennyiségileg precíz étkezés nélkül.
(hús,zöldségek, tojás, halak, gombák, olajos magvak, ez a teljesebb lista)
Most olvastam egy fogyókúrás oldalt ahol a 7 napig tartó káposzta levesről van szó.
Én még sosem próbáltam lehet itt az ideje?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!