Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A futás mire jó?

A futás mire jó?

Figyelt kérdés
Elkezdenék futni, de először szeretném tudni, hogy pontosan mire is jó. Terepen futnék, vagyis nem aszfalton, hanem erdőben, viszonylag sík a terep. Heti 2-3x mennék el. Interneten nincs kedvem utánanézni, és ez az oldal pont arra való, hogy kérdezzünk, ergo nem kérek semmi beszólást.

2014. máj. 18. 19:23
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Jó állóképességi edzés, jó a szív-és érrendszernek, kalóriát használsz fel vele. De neked kellene tudni, hogy miért is akarsz valamit elkezdeni. Tehát ez fordítva kell, hogy működjön: tudni kell a célomat és ahhoz választok sportot, mozgást.
2014. máj. 18. 19:27
 2/18 anonim ***** válasza:
25%
Figyelj csak sandorzsolt az hogy noveli az allokepesseget a futas attol igaz nem javulok pl fekvotamaszba? mert ahhoz is csak allokepesseg kell.
2014. máj. 18. 19:33
 3/18 A kérdező kommentje:

Fekvőtámasz, na és melyik változata?

Kifejezetten tervem nincs, csak hogy fitteb legyek

2014. máj. 18. 19:36
 4/18 anonim ***** válasza:
h fitt legyél jó, ha helyesen táplálkozol, akkor fogyni is fogsz, állóképességet javítja, nekem utána kifejezetten jobban megy a tanulás is (megnő az agy oxigén ellátása és endorfin hormonok is felszabadulnak, ami ún. boldogság érzetet adnak), szoktam még stressz ellen is "használni" , vagy ha unatkozok vagy akkor is jó megoldás nekem, ha hiányzik a szex.
2014. máj. 18. 19:44
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

na megint egy kötözködő. Na figyu: van kardio állóképesség és erő-állóképesség. A futás az növeli a kardiót, sőt a sprint az erőállóképességet is. A fekvőtámaszhoz a felső test erő-állóképessége kell, sosem írtam azt hogy a futás ezt növeli és jobban megy a fekvő. Ezt honnan vetted? Ne forgasd ki a szavaimat. Sosem írtam, hogy elég a futás.

Ha tennék be magamról képet rájönnél, hogy én nem futással lettem izmos. Na erről ennyit!

2014. máj. 18. 19:48
 6/18 A kérdező kommentje:
Egyébként sandor, tényleg küldhetnél egy képet, mert ha jól tudom már kb 30 éve edzel. Látni szeretném az eredményt :)
2014. máj. 18. 19:51
 7/18 anonim ***** válasza:
a 2. egy elég sötét elme
2014. máj. 18. 19:53
 8/18 anonim ***** válasza:

küldök, de az hogy én 29 éve edzem az nem azt jelenti, hogy annyi ideig fejlődök, mert naturálban csak 4-5 év van fejlődésre, után azt tartod. Csakhogy tisztában legyen vele mindenki. És 40 felett pedig még nehezebb tartani a kevesebb tesztoszterontermelés miatt.

De tessék, itt vagyok:

[link]

2014. máj. 18. 19:54
 9/18 A kérdező kommentje:

Lábra nem edzel vazze? :D

Eltértünk a témától, mostmár inkább a kérdésre válaszoljatok.

2014. máj. 18. 19:57
 10/18 Andi80018 ***** válasza:

Á, ki ez a szexi kigyúrt pasi? :-) Nem is baj, hogy eltértünk a témától!

Egyébként lábra is edz, elhiheted! :-)

2014. máj. 18. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!