Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tudtok jó krav-maga edzőket...

Tudtok jó krav-maga edzőket mondani Mo. -on?

Figyelt kérdés

2014. máj. 17. 20:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%

Oké, részemről is lezárva, nem vagyok harcos, te vagy a király, krav magázzatok nyugodtan!

#USBORNE

2014. máj. 18. 18:35
 12/21 anonim ***** válasza:
Nem érzem magam királynak es nem is hangoztatom de ok...
2014. máj. 18. 19:03
 13/21 anonim ***** válasza:

Nem baj, én hiszek benned!

#USBORNE

2014. máj. 18. 19:09
 14/21 anonim ***** válasza:

Legegyszerűbb lenne letisztázni, a fő kérdés az hogy gyakorlatban működő képzést ad-e a kravmaga.

Okkal van ez kérdőre vonva, nagyon sok tapasztalat szerint ugye nem.

Másrészt lehet néhány jó edző, sajnos az nem teszi jobbá az edzések hatékonyságát. Az adott edzőknek minden elismerés és tisztelt kijár, de nem kellene a nevüket adniuk egy olyan rendszerhez amiben csak ők néhányan értenek a közelharchoz, sőt ez önmagában még azt sem jelenti hogy jó kiképzők, oktatók.

Senki sem mondja hogy egy önvédelemben képzett nőnek box szabályrendszerben ki kell tudnia állni egy boxolóval szemben, azonban (gondolom) azonos súlycsoportban az önvédelmi edzéseseknek, harcművészeknek, mindenkinek jó volna tudni mutatni valamit ringben is.

Na ez az ami sokszor nagyon nem így van. Aki pedig alap ökölharcban nem igazán jártas, az vajon miért lenne ügyes szabályok nélküli közelharcban?

Érdekes kérdések, nem akartam ítélkezni, csak engem is érdekel a téma gondoltam ha már úgyis itt van a beszélgetés.. :)

2014. máj. 18. 19:10
 15/21 anonim ***** válasza:

Azok a kérdések, amiket MinimorRris felvetett, azok nagyon is helyén valóak!

Biztos vagyok benne, hogy van még egy-két olyan krav maga instruktor, akinek van reális önvédelmi tudása, de attól még a krav magára járó embereknek nincs és nem is lesz, ugyanis ezek az oktatók jobb esetben saját harci tapasztalataik árán szerezték meg ezt a tudást, aminek hiányában a diákok nem tudják elsajátítani úgy, hogy az egy éleshelyzetben is alkalmazható legyen! És egyébként miért van az, hogy vannak rossz krav maga edzések, mert rossz az edző és vannak jó krav maga edzések, mert ott jó az edző! Ha a krav maga annyira tökéletes volna, mint ahogy azt állítják, akkor minden instruktor egyformán jó volna és mindenhol jó lenne az edzés, nem? De mégsem így van!

Ezeket az ócska dumákat, meg továbbra sem szeretem, hogy "aki egy rossz szót is szól a krav magára, az jöjjön le az én oktatómhoz, majd ő jól ellátja a baját!" Persze, el tudom képzelni, hogy egy sparringet a te edződ nyerne, hiszen mindig van egy jobb, akitől véleményem szerint nem gáz kikapni, de ezt sajnos sosem fogjuk megtudni, hiszen ezek a személyek nem mernek kiállni kumitézni! Pedig én csak egy "telepi swag gyerek" vagyok, legalábbis ahogy te mondtad! Én csak egy szimplán öt éve ketrecharcoló egyén vagyok, úgyhogy elméletileg nem jelentenék nagy gondot egy krav maga instruktornak, de ők még sem merik elfogadni a kihívást! Ez tapasztalat, ugyanis invitáltam már krav maga, wing tsun, ninjutsu oktatót randorizni, de nem jöttek el! Pedig én még azt is felajánlottam nekik, hogy küzdhetnek szabályok nélkül, csak hogy megnyugodjon mindenkinek a lelki világa, de ők mégis meghátráltak! Miért is? Mert ezek az "edzők" tudják jól magukról, hogy a stílusuk csak parasztvakítás, egy valódi konfliktusban használhatatlan, így félnek szétveretni a búrájukat! Ráadásul attól is rettegnek, hogy ha a következő edzésen a naiv diákok meglátják az instruktor arcán a kék-zöld monoklikat, akkor talán rádöbbennek arra, hogy ez a krav maga mégsem olyan sebezhetetlen, mint ahogy azt bemesélik nekik!

Aki ténylegesen ki van képezve igazi önvédelmi utcaküzdelemre, annak eredményeket kéne tudni felmutatni a ringben vagy akár a ketrecben is! De ezek az emberek mégsem tudnak, mert a stílusuk nem valódi!

Én most nem foglak téged oltani drága krav magás barátom, ugyanis te nem tehetsz semmiről! A te agyadat is átmosták, téged is átvertek, megfertőztek a maszlagukkal, te pedig benyelted! De nem baj, egy nap majd rájössz arra, hogy hazudtak neked és akkor majd megérted azt, amit itt pofáztunk neked/nektek!

El mondom mégegyszer! Nekem semmi problémám nincs magával a krav maga rendszerével, ugyanis biztos vagyok benne, hogy az eredeti Izraelben oktatott katonai krav maga nagyon is valódi, de sajnos a világon elterjedt és hazánkban is jó pénzért eladott krav magának már semmi köze nincs a tradicionális stílushoz! Ez a krav maga már csak marketing kamu, semmi több!

#USBORNE

2014. máj. 18. 20:17
 16/21 anonim ***** válasza:
0%

Egyébként azok az emberek, akik azt magyarázzák, hogy egy krav magás, wing tsunos, ninjutsus csávó csak azért nem áll ki sparringelni egy küzdősportolóval, mert az "ő stílusa nem ringbunyóra lett kifejlesztve, hanem utcai harcra, ahol nincsenek szabályok, ugyanis ezek a technikák halálosak, stb.", azok csak kamuznak és hárítanak! Ezt a szánalmas szöveget csak a parasztvakító "harcművészetek" képviselői használják fel leplezésre! Ezt a baromságot már senki sem hiszi el, ezen már mindenki csak nevet!

#USBORNE

2014. máj. 18. 20:27
 17/21 anonim ***** válasza:

Figy én nem fogok vitatkozni se győzködni..

Mégegyszer ismétlem elismerem,hogy nagyon sok oktató sz @ r edzést tart akinek életembe nem mennék le az edzésére. Vannak jó oktatók én ezt fogtam ki meg akiket említettünk neveket ők is jók akik tudnak is valamit és több stílusban ott vannak tehát ez az állításod már nem jött be.. Brazil jitsuba is helyt állnak már vizsgáztak is, akkor ketrecharcolnak is jópáran , az én edzőm is ketrecharcolt és helyt állt benne.. Thai boxolt is.. És hidd el párszáz utcai tapasztalata van és most lehet azzal jönni,hogy persze csak mondja.. Nem hinném. Ismerem, és azoakat az embereket egyből kiszúrom akik kamuznak. Na ő nem kamuzott .. Elmesélte egyszer kétszer de egyszer sem hencegett vele,hogy én ilyen király olyan király vagyok. De igen sajnos ritka az ilyen és Ő nem csak Magyar instruktoroktól tanult. Sőt ..Mondhatnám,hogy semennyire.

Az meg,hogy nem mert kiállni laza küzdelemre a kihívott személyed erre megint csak azt tudom mondani,hogy olyan instruktort fogtál ki.. Amúgy laza küzdelemre meg is értem,hogy nem állnak ki mert nyilván nem full erőből,full gyorsasággal fog támadni, védekezni,cselekedni,stb.. Igen ezt elismerem,hogy light fight,sparringba nem valami jók a kravosok közöttük én sem annyira de ha odateszem/tesszük magunkat meg éles helyzetben full erővel mindent beleadva küzdünk akkor tudunk alkotni hidd el.. De ezt nem lehet kivitelezni egy laza küzdelembe..

Vizsgán láttam rengeteg sz @ r tanulót akik egy normális egyenest nem tudtak ütni se rúgni ,se védekezni se semmit és ha én tanuló szemmel akkor még nem is olyan nagy szinttel kiszúrom ez gáz igen de el is ismerem..

Idővel majd elszeretnék menni Thai Boxra is,hogy ight fightba is jó legyek,illetve több rúgást ütést ismerjek és igen ebbe jobb a thai box de a thai box alapból is erről szól. Ütések,rúgások vannak benne nagyrészt és ami erről szól csak az nyilván ezen a részen jobb is. Kalisok/escrimások meg késharcba jobbak,bjj-sek földharcba,boxolók ökölharcba,judósok dobásba, stb stb...

Más mindent nem tudok és nem is akarok írni..

2014. máj. 18. 21:21
 18/21 anonim ***** válasza:

Én sem akarok veled vitatkozni! Nem tűnsz gyökérnek, hiszen a válaszaidat teljesen kultúráltan fogalmaztad meg, de szerintem te nagyon meg vagy vezetve!

Persze, biztos vannak olyan instruktorok, akik oda teszik magukat más küzdősportban, sőt az utcát is képesek "túlélni", de ott akkor maga az EMBER jó és nem a KRAV MAGA, ugyanis a krav maga csak egy pénzlehúzó kaki!

Belőled is lehet jó harcos, hiszen látszik hogy elszánt vagy és szorgalmas, de ha jó bunyos lesz belőled, akkor azt nem a krav magának köszönheted, ez egész biztos!

Amúgy meg nem light contact sparringre hívtam ki a drága krav maga oktatókat, hanem kemény full contact mérkőzésre, ahol mindenki bele adhat apait-anyait! MMA versenyző vagyok, nem csípem a lagymatag kumitékat!

Nem foglak győzködni, nem volna értelme, de ha jót akarsz magadnak és szeretnél valódi harci tapasztalatra szert tenni, akkor hagyjad a fenébe a krav magát és menj már most Thai Boxolni helyette!

#USBORNE

2014. máj. 18. 21:35
 19/21 anonim ***** válasza:
Elmennék Thai Boxra tudom,hogy jól megtanítanának ütni,rúgni,stb de Thai Boxba nincs kés/botharc, illetve fegyver(pisztoly) elleni védekezés így ezért szüneteltetem még a thai boxot mert mellette kalit vagy escrimát fizetni így 2-3 egyszerre nem megy anyagilag. De ha tudsz mondani olyat amiben van kés-bot harc gondolok itt védekezésre(kontroll,lefegyverezés,elvétel,stb), harcra(bot-bot ellen kés-kés ellen),ilete pisztoly elleni védekezés is van akkor nagyon szívesen elmegyek akár jövőhéten is.. és akkor keresek thai box edzőt is.. Kés,bot,illetve pisztoly/gépfegyver elleni védekezések számomra fontosak mert sose lehet tudni az ember mibe keveredik és hacsak pár % esélye van ezeknek köszönhetően már az is jó...
2014. máj. 18. 21:57
 20/21 anonim ***** válasza:
0%

A Kalit és az Escrimát tudtommal jól oktatják még hazánkban is, viszont tényleg elég drágák, úgyhogy amellett valóban nem tudsz finanszírozni még egy stílust!

Lőfegyver elleni védekezést te sehol te nem fogsz megtanulni igazán, maximum ha valami olyan katonai vagy rendvédelmi szervezetnél fogsz elhelyezkedni, ahol kiképeznek egy-két dologra, de ennek kicsi a valószínűsége! Ahol egy stukker előkerül, ott már vidám dolgok nem fognak történni! Én megéltem már pár csúnya balhét, viszont hála Istennek pisztoly még sosem szállt be egy konfliktusba sem! Kevés az esélye annak, hogy te beleütközöl valaha is egy lőfegyveres helyzetbe, de ha mégis, akkor úgyis mindegy! Ezek a nagyon teátrális lefegyverző technikák csak az akciófilmekben működnek, a való világban nem!

Krav maga vagy Kali helyett inkább ajánlok egy Judot vagy egy Brazil Jiu Jitsut! Itt ténylegesen megtanítanak földre vinni, feszíteni, fojtani, csavarni, izületet manipulálni, ami egy késes támadás ellen nagyon jól jöhet (inkább, mint a krav maga, már bocs)!

Igazából bármit is tanulsz, mindig ott van az esély, hogy Lakatos Tyson gyomorba szúr egy bicskával vagy egy magamfajta lakótelepi bunkó bezúzza a koponyádat könyökkel!

Lényeg, ami a lényeg, hogy hagyj fel a kamu stílusokkal és vágj bele valami igaziba, de abba nagyon keményen!

#USBORNE

2014. máj. 18. 22:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!