Tudnátok mondani online elérhető tai chi oktatást kis mozgástérhez?
Kis helyre? A bagua körmozgást végez, elvileg kis helyen is el lehet férni vele.
Nem lehet taichi szintű komoly mozgát, de semmilyen harcművészetet sem online megtanulni. Még formát csak-csak meg lehet tanulni videóból és könyvől, csak az sajnos még nem taichi.
Ökölvívó sem lesz otthon az ember, meg videóról. Taichis még ennyire sem.
:(
@1 - Köszönöm a választ, de ez csak kék kéz lesz, ugyanis a hely adott, a helyhez kötöttség is és hallottam, sőt láttam is olyan tai chi módokat amelyek kimondottan erre a helyzetre lettek kifejlesztve, csak nem ismerem a nevüket.
Nem profi szintre fejlődéshez kell, hanem egy állandó de kímélő, napi szinten kivitelezhető, mozgáshoz.
Napi mozgáshoz kezdj el guggolni és fekvőtámaszt nyomni.
Én nagyon szeretek taichizni, de amit Te otthon videó alapján csinálsz kímélő mozgást, az sajnos sok minden lehet, csak nem taichi. Ugyanis sem a pozitív élettani hatásait sem a hatalmas erőt nem fogod ilyen módon megtapasztalni, ami az igazi taichiban, mint harcművészetben rejlik.
Víz nélkül úszni, bicikli nélkül tourD'francozni (tekerni), edzőtárs nélkül boxolni, egyszerűen vannak dolgok amiket nem lehet, sajnálom :(
xD látom nem sikerült megértetnem magam, pedig azt hittem elég közérthető volt hogy a hely és helyhez kötöttség adott, valamint kímélő mozgásnak kell lennie.
A kímélő, jelen esetben azt jelenti, hogy a vérnyomást nem emelheti drasztikusan. Ezért aztán a szokásos edzési formák nem jöhetnek szóba.
Próbáltam én is érthető lenni.
Hmm nyitottnak kell maradni: kíváncsi lennék mégis hogyan lehet igazi taichit tanulni a kritériumaid mellett! :)
A kímélő taichi edzés még megvalósítható, de az is csak jó edzővel. Max. nem egészíted ki kemény erősítéssel és erőpróbáló küzdelmi gyakorlatokkal a taichidat, de edző nélkül nem tudom hogyan fogod ezt.
Yang Dr. könyvéből nem ér yang taichit tanulni, arra írtam azt hogy nem működik :)
Most ismételjem el újra? :P
A helyhez kötöttség része rémlik a kérdésnek?
Nem tudok a szekrényből előrántani egy tai chi oktatót, annyi helyem van amennyit írtam és olyan az egészségi állapotom amilyen.
Ezek olyan dolgok amiken nem tudok változtatni, de alighanem nem én lennék az első aki valamit megpróbált online elsajátítani. Jó, persze így, ebben a formában a magára valamit adó, tai chi gyakorló ember nem illetné az általam leírt dolgot a tai chi névvel, de tőlem akár vízilónak is hívhatják.
A kérdés tehát marad.
A továbbiakban, ha lehet inkább arra koncentráljunk, hogy mit lehet kezdeni a helyzettel, ne pedig arra, hogy mit nem. ;)
Írtam mit lehet kezdeni. Mivel MAGYARORSZÁGON nem lehet csak úgy a szekrényből előrántani képzett taichi mestereket, de ugyan így hiteles tudású igazi orvost sem (mert akiket az egyetemeken képeznek számomra azok kb. semmik) el kell fogadni, hogy egy nagyon lecsúszott, csóró, szerencsétlen országban élünk.
Nagyon kevés helyen lehet taichit tanulni, főleg jól. De lehet otthon erősíteni, kíméletesen. Én nagyon tisztelem és sokra tartom a taichi edzésben rejlő lehetőségeket, de egy kíméletes erősítés (fegyencedzés alapján) többet ér, mint egy taichi utánzat edzés, ezt azért mondom mert ismerem. Mindkettőt lehetne otthon csinálni, egyértelmű hogy én inkább erősítenék és így adnék mozgást a testemnek.
@9 - Igen, tényleg írtad, de ez sajnos nem válaszolta meg az eredeti kérdést és semmiben nem jelentett érdemi segítséget számomra.
Mivel azonban a témába vágó, információt írtál, így a válasz a kék kéz kategóriába esik, a kérdés pedig marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!