Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tudnátok mondani online...

Warren Scott kérdése:

Tudnátok mondani online elérhető tai chi oktatást kis mozgástérhez?

Figyelt kérdés
A tai chi olyan ágának online oktatását keresem, amelyik kis mozgástérre van módosítva (értsd: egy lépésnyi helyre) lehetőleg video anyaggal, letölthető formában és esetleg szöveges leírását minden mozdulatnak, amiből az alapokat el lehet sajátítani.

2014. máj. 6. 14:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

A leírtak után miért ragaszkodsz pont a taichihez? Ha jól értettem, a filozófiai háttere nem érdekel, csak maga a mozgás kíméletessége. Ennyi erővel akár sétálhatnál is, az is kíméletes, vagy ha mindenképp bent kell lenned, akkor helyben gyaloglás. Vagy nem is tudom, sima átmozgató gimnasztikai gyakorlatok, amik nem terhelnek (karkörzések, törzshajlítás stb.).

Nem írtál arról, hogy milyen egészségügyi problémád van, ami miatt nem emelkedhet a vérnyomásod, szerintem ezért nem értitek egymást a válaszolókkal.

2014. máj. 8. 14:04
 12/16 anonim ***** válasza:
46%

Valóban nem írt ezekről.

Az a gond, hogy a 'kamu-taichi' tényleg nem ér többet, mint alap gimnasztika, ízületek átmozgatása + néhány könnyített erősítő gyakorlat.

Ha pedig az alap gimnasztika+kímélő erősítés megadja azt amit kell, ez egy egyszerű módszer akkor nagyon nem ajánlott a bonyolult taichival foglalkozni.

Taichival 2 esetben érdemes foglalkozni, véleményem szerint.

Egyrészt ha el tud járni valaki formákat tanulni, még egy közepes edzésnek is létezik egyébként jó hatása. A taichi formák folyamatos, kecses mozgása nem csak a testre gyakorol pozitív hatást, de a pszichénkre is (különösen óriási hatású, ha valaki tényleg komolyan ért a gyakorláshoz, ezt nehéz jól tanítani, tanulni).

Másik eset, ha valaki hajlandó sok energiát és időt fektetni harcművészet tanulásába. A taichi bármennyire is nem illik kimondani, a legerősebb harcművészet. Minden megvan benne ami a történelem során önvédelemre, közelharcra használható volt, ráadásul olyan komoly módon kidolgozva és beleszőve az emberi test mozgástartományába, hogy ez igazi műalkotássá teszi ezt a rendszert. Hihetetlen, hogy valaki teljes nyugalomban és harmóniában gyakorol, a saját lelkének kiegyensúlyozottságát építi és a szellemét műveli miközben a legkeményebben és szó szerint brutálisan edző emberekhez hasonló (vagy meghaladó) fizikai készségeket fejleszt anélkül hogy közben belerokkanna a test a végletekig feszített terhelésbe.

Nem véletlen tartják a taichit varázslásnak, mert egyszerűen túlmutat azon amiket a legtöbb ember tudata megszokott és megért.

Cserébe nem lehet autodidakta módon megtanulni. De foglalkozni persze érdemes vele, senkit sem akartam lebeszélni, mert hozhatja még úgy a sors hogy tényleg lesz lehetőség tanulni..

Ha jól emlékszem ez a videó igen szépen mutatja be az egyszerűsített 24 lépéses yang taichi formát

https://www.youtube.com/watch?v=TBvF6r6DOvc

Csak úgy bevezetésképp.

2014. máj. 8. 14:39
 13/16 A kérdező kommentje:

@11 - ment a magyarázat privátban

@12 - látod, ez egy fokkal pozitívabb válasz volt, ment is érte a zöld kéz. ;)

Egyébként láttam ezt a videót korábban.

Mennék én rendes foglalkozásra ha tudnék, de nem tudok. Ahogy korábban mondtam nem profi szint amit el szeretnék érni, de abban az esetben ha a helyzet változna, szeretnék az alapokkal tisztában lenni és némi előképzettségre szert tenni.

Pont addig írtad ezt a választ amíg #11-nek írtam a részleteket privátban, de ha gondolod neked is szívesen elküldöm.

Köszönöm az eddigi válaszokat és továbbiakat is várok!

2014. máj. 8. 15:00
 14/16 anonim ***** válasza:
Egy nagyon monoton táblázatkezelés munkát csinálok.. szívesebben olvasnék Rólad és a taichiról, ha van kedved elküldeni nekem is.
2014. máj. 8. 15:04
 15/16 A kérdező kommentje:
ment az üzenet
2014. máj. 8. 15:33
 16/16 Nemzetes válasza:
Ha még érdekel, itt találsz olyan gyakorlatot, ami számodra megfelelő lenne. https://www.youtube.com/watch?v=oBeQqi9IKwA
2016. febr. 6. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!