Milyen futócipőt javasoltok?
Drágább futócipőt nem nagyon kapsz 20 ezer alatt, esetleg leárazáson tudsz szereznii egyet.
2 lényeges dolog: milyen terepen futnál (aszfalt/ terep/ futápálya), és milyen magas vagy?
Én körülbelül 2 hónapja kezdtem futni. Nálam elsődleges szempont volt, hogy kényelmes legyen a futócipő, tompítsa a kemény talaj ütéseit (aszfalton, biciklis úton futok, és jól tartsa a lábam, a bokám. Amikor ezeket elmondtam a szakboltban, mondták, hogy akkor mindenképpen olyan futócipőt válasszak amiben van technológia. Akkor gőzöm nem volt róla mi ez, de miután felpróbáltam 5-6 darabot,és nagyon éreztem a különbséget:)Így esett a választásom a Nike Dual Fusion-re.
Azóta már megállíthatatlanul nyomom benne a köröket, és imádom:)22e ft volt a hervisben egyébként.
Első vagyok: aszfaltra erős tompítású, nem túl cecézett talpú cipőt vegyél, a többi adat alapján pedig ne próbálj meg olcsón kijönni, ha egyszer belefektetsz ~25e forintot, jobban jársz, mintha olcsót vennél ami tönkreteszi a lábad.
Én betonra a Nike Pegasust ajánlom, jól tompít betonon és kemény földes úton, rekortánon szerintem már kicsit puha. Ha majd eljutsz odáig, hogy 10+ kilómétert futsz esetleg, akkor viszont vegyél egy másikat (800 km után egyébként is kell), mert kicsit kidörzsöli a lábat ha nem futózokni van rajtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!