Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen futócipőt javasoltok?

Milyen futócipőt javasoltok?

Figyelt kérdés
Kicsit életmódváltásba kezdtem, próbálok odafigyelni az étkezésekre de ami a legnehezebb az a mozgás. ma már voltam futni a heti 4 alkalmat szeretném tartani a barátnőmmel és van hozzá Saucony futócipőm de ezt anyukámmal ketten nyúzzuk mivel ő meg gyorsgyalogolni jár. Kaptam pénzt ballagásra de nem tudom hogy ruházzak-e be egy drágább futócipőre max 20 ezerért. Milyet ajánlotok enyhén túlsúlyos lánynak? 71 kg/ 19 év/ lány

2014. máj. 12. 21:49
 1/6 anonim ***** válasza:

Drágább futócipőt nem nagyon kapsz 20 ezer alatt, esetleg leárazáson tudsz szereznii egyet.

2 lényeges dolog: milyen terepen futnál (aszfalt/ terep/ futápálya), és milyen magas vagy?

2014. máj. 12. 22:42
 2/6 A kérdező kommentje:
aszfalton és a magasságom 162 cm.
2014. máj. 13. 09:24
 3/6 A kérdező kommentje:
És még annyi hogy nehezemre esik a futás tehát 1,7 km-kel kezdek és később nem tudom mennyire tudom ezt felhozni. Lassú is vagyok mert kb 1,7 km-et negyed óra alatt futok le. A lábam kifelé hajlik futás közben tehát mintegy @ alakban futok.
2014. máj. 13. 09:28
 4/6 anonim ***** válasza:

Itt nagyjából minden lényeges dolgot leírnak, hogy mi alapján kell cipőt választani:

[link]

[link]

2014. máj. 13. 13:53
 5/6 anonim ***** válasza:
52%

Én körülbelül 2 hónapja kezdtem futni. Nálam elsődleges szempont volt, hogy kényelmes legyen a futócipő, tompítsa a kemény talaj ütéseit (aszfalton, biciklis úton futok, és jól tartsa a lábam, a bokám. Amikor ezeket elmondtam a szakboltban, mondták, hogy akkor mindenképpen olyan futócipőt válasszak amiben van technológia. Akkor gőzöm nem volt róla mi ez, de miután felpróbáltam 5-6 darabot,és nagyon éreztem a különbséget:)Így esett a választásom a Nike Dual Fusion-re.

Azóta már megállíthatatlanul nyomom benne a köröket, és imádom:)22e ft volt a hervisben egyébként.

2014. máj. 13. 16:50
 6/6 anonim ***** válasza:

Első vagyok: aszfaltra erős tompítású, nem túl cecézett talpú cipőt vegyél, a többi adat alapján pedig ne próbálj meg olcsón kijönni, ha egyszer belefektetsz ~25e forintot, jobban jársz, mintha olcsót vennél ami tönkreteszi a lábad.

Én betonra a Nike Pegasust ajánlom, jól tompít betonon és kemény földes úton, rekortánon szerintem már kicsit puha. Ha majd eljutsz odáig, hogy 10+ kilómétert futsz esetleg, akkor viszont vegyél egy másikat (800 km után egyébként is kell), mert kicsit kidörzsöli a lábat ha nem futózokni van rajtad.

2014. máj. 13. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!