Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ezek a "shaolin kungfu" néven...

Ezek a "shaolin kungfu" néven hírdetett kungfutanodák milyen kunfustílust oktatnak?

Figyelt kérdés

Úgy értem, az hogy shaolin eleve magába foglalja a párszáz kungfu stílus felét. Amiknek egy része elveiben (itt nyilván a harci elvekre célzok), harcmodorában legalább annyira eltér mint két másik, nem kungfu harcművészeti stílus. (Pl. Krav-maga és Jiu-do)

Ha ebből a megközelítésből nézzük akkor sanszos, hogy ennyi mind különböző, bár helyenként közelálló stílus ötvözete nem sok jó szül. Természetesen tudom hogy a fentemlített iskoláknál nincs meg 100 stílus, sőt max egy maroknyi ötvözete.

Persze ezt nem tudhatom hogy van ezért írtam ezt a kérdést.

SUMA: Milyen stílust/stílusokat, oktatnak, és ezek mennyire, és hogyan vannak szeparálva egymástól ha több van?

Válaszokat előre is köszi!

#kung-fu #shaolin kungfu #kungfuoktatás #shaolin kungfu oktatás
2014. máj. 3. 23:53
 1/1 Singham ***** válasza:

Hát a kínai szempont szerint Wushu-t oktatnak. Mivel, ha nem shaolin kolostorban oktatják a Shaolin Kung Fu-t, az ő szemükbe Wushu Kung Funak minősül.

De, hogy itthon milyen stílusként próbálják oktatni az változó. De felejtősek itthon az ilyen ,,shaolin kung fu" oktatások. Tudomásom szerint egy helyen sincsen bentlakásos iskola napi két edzéssel.

2014. máj. 9. 17:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!