Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kérhetnék tanácsokat, hogy...

Kérhetnék tanácsokat, hogy "edzek" (futásról van szó)?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 27. 19:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Bővebben? :D
2014. ápr. 27. 19:48
 2/14 A kérdező kommentje:

21 éves, vékony, alapvetően gyenge lány vagyok.

Heti egyszer futok, de bringázok is időnként.

7 perces kilométerekkel 7 kilométer megy, 12 perc alatt - tehát ""gyorsan"" - kb. 2000 méter.

Hogyan csináljam és mit várjak el magamtól?

2014. ápr. 27. 20:02
 3/14 anonim ***** válasza:
Keress félmaratonos edzéstervet :)
2014. ápr. 27. 20:03
 4/14 A kérdező kommentje:
És mondjuk ami nem ilyen gyaloglás felváltva futásos meg tényleg megbízható meg nem Ádám és Évától kezd, nos olyan van??
2014. ápr. 27. 20:24
 5/14 A kérdező kommentje:
Ja meg kb. heti egyszer futok, nem is tervezek többet - pl. mert nem ez a hobbim meg nem versenyeket akarok nyerni -, viszont bringázom, túrázom néha, stb.
2014. ápr. 27. 20:27
 6/14 tkodit ***** válasza:
cuki vagy, hogy nem tervezel versenyeket nyerni, de ennyi energiabefektetéssel örülj, ha fejlődsz. Heti egy edzéstől nem lesz látható javulás, mint ahogy az erősödést se a futástól várd. Célokat kell felállítani, és ahhoz készíteni tervet, így a levegőben lóg kicsit a dolog.
2014. ápr. 27. 20:50
 7/14 anonim ***** válasza:
írtam, hogy félmaraton edzésterv, az nem kezdő
2014. ápr. 27. 21:02
 8/14 A kérdező kommentje:

Pont, hogy az érdekel, milyen célokat tűzzek ki.

Az állóképességet edzi a bringa és a túra is, utóbbi sejtésem szerint valamilyen szinten a futáshoz kellő izmokat is.

Most megvan heti 2-3-4 mozgásalkalom, eddig nem volt meg, nem is nagyon fejlődtem.

Most viszont azért fejlődök.

Szóval az alatt a heti 1 futás alatt milyen célokat tűzzek ki?

2014. ápr. 27. 21:07
 9/14 A kérdező kommentje:

Azért jó, hogy itt elvileg olyanok vannak, akiknek hobbijuk a sport, ergó azt várná az ember, hogy itt szívesen osztanak meg tapasztalatokat, tudást, szívesen segítenek.

Ehhez képest semmit se tudtam meg!!

Személyre szabottan kellene valami nekem, és nem a séma, ha hobbim lenne a tudás, vagy ha versenyeket akarnék nyerni, ezért hajlandó lennék erre heti 3-4-szer időt szánni, akkor találnék edzéstervet magamtól is.

De mivel egyedi a helyzet, a sorból kilógó, már le vagyok nézve, le vagyok szólva és k***a semmi segítséget nem kapok.

2014. ápr. 28. 18:45
 10/14 anonim ***** válasza:

Azért mert nem vagy hajlandó még csak utána sem nézni magadtól semminek. Akkor már tudnád, hogy heti egy futással nem nagyon lehet fejlődni. Ezek az edzéstervek, amiket ajánlgatunk pedig nem azért vannak, hogy versenyeket nyerj vele, megnyugodhatsz.

A heti 2-3-4 edzésből álló programot nem lehet heti egyre lecsökkenteni. Már úgy értem, hogy ha fejlődni akarsz. De te magad sem tudod, hogy mit szeretnél elérni, mi meg nem mondhatjuk meg neked.

Az jutott még eszembe (hátha ez ad neked valami ötletet, hogy el tudj indulni valamerre), hogy tekintsd a futást kiegészítő sportnak. Írtad, hogy csinálsz még csomó minden mást is. Mi az, amit a fő sportodnak tekintesz (persze hobbi szinten)? Melyikkel szeretsz legtöbbet foglalkozni? Akkor lehetne a futást meg a többi mellékesebb mozgást ennek a támogatásaként felfogni. Mint például egy futó számára a törzsizom erősítése (vagy más saját súlyos edzés), vagy egy testépítőnek a kocogás.

Remélem, nem mondtam nagy hülyeséget, és érthető mire akarok kilyukadni. Ebben az esetben neked nem a futásra kell edzésterv, hanem a "fő sportodra", amibe be van építve a heti egy futásod is.

2014. ápr. 28. 23:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!