Április 26-án lefutom a félmaratont Nagykanizsán, de nagyon keveset készültem, sikerülni fog?
Januárban mindennap futottam és sikerült 8 km-et teljesítenem, utána márciustól újra, áprilisban pedig a Margit-szigetet (5.3 km) lazán körbefutottam.
Ezen meg a jövő héten még készülök, de tényleg nagyon keveset futottam.
Elvileg most még futhatsz egy hosszabbat Talán 2-3 héttel a verseny előtt szokott lenni az edzéstervek szerint is egy 16-18 km futás. Utána már csak rövidebbek, utolsó héten rápihenés, tehát max. 6-8 km-ek és nem minden nap.
Valamelyik nap megpróbálkozhatsz egy 10 km felettivel, de nagyon-nagyon lassan kocogj. Vigyázz a sérülésekkel, most már felesleges agyonhajtani magad. Jövő héten meg pihenj, azaz rövidebb távok.
A versenyt csinálhatod séta-futás kombinációval is. Csak vigyázz, hogy ne akkor sétálj bele, amikor már teljesen kész van a lábad, mert onnan már nagyon nehéz újra futásra váltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!