Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Aikido vagy Karate?

Aikido vagy Karate?

Figyelt kérdés
A kettőközül valamelyiket el szeretném kezdeni, és mivel ez a kettő található a környéken, ami tetszik is ezért tettem fel a kérdést. A kettő közül melyik a jobb, ami támadásra, és védekezésre is egyaránt jó? Szóval ne csak a védekezés menjen, hanem egészen erős támadást is be lehessen vinni. A kettő közül melyik felel meg LEGJOBBAN a feltételeknek, szerintetek?

2014. ápr. 13. 11:04
 1/8 anonim ***** válasza:

egyértelműen karate.

több mint 20 edzés rutin van mögöttem, rengeteg versennyel, de küzdöttem már kevert stílusban is másféle harcművészekkel.

az aikidosokat nagyon be lehet darálni, mert nem annyira életszerű a harci technikájuk.

most lehet írni, hogy jaj én aikidós vagyok és ez nem így van, de sajnos a gyakorlat mást mutat.

a tekerések, csavarások, dobások, feszítések nem egy dinamikus támadó harcművészet elemei, inkább a védekezést szolgálják, de csak mesterséges körülmények közt, pl edzésen.

utcán nagyrészt hatástalan egy ilyen technika, de még a kevert stílusú küzdelmekben is.

de biztos lesz majd, aki megakar cáfolni.

2014. ápr. 13. 11:08
 2/8 anonim ***** válasza:

Egyiket sem szokták jól tanítani, mert ma Magyarországon nincs igazán színvonala a harcművészet oktatásnak. Nyilván nem adnak csak úgy hatalmas fegyvereket az emberek kezébe, én gyanítom hogy tudatos lebutítás történt.

Egyébiránt mindkettő lehetne nagyon szép és jó. Bár az Aikido természetesebb, így hosszú távon egészségesebb mozgás. Az emberi test lágy és rugalmas, ezt figyelembe vevő stílusokban mindig több lehetőség van.

A karate természetellenesen merev, kemény, ami mellett erős is lehet persze.

Szerintem az egészséged miatt Aikido-zz, de mellette menj el boxolni, mert szinte kizárt hogy tényleg Aikido harcművészetet tanulj. Viszont ha kiegészíted ökölvívással, akkor lesz egy olyan ütéskészség alapod, elhajlásod-kitérésed és küzdelmi rutinod, ami azért kell egy férfinak.

Nőknek is kellene.

2014. ápr. 13. 11:41
 3/8 anonim ***** válasza:

A feltételeidnek pedig minden harcművészet megfelelne, de mint írtam, nem fognak megtanítani megfelelő, hatékony támadásokra sem pedig hatékony védelemre szinte sehol. Mert nem fognak ilyen fegyvert adni a kezedbe, nagyon kevés ember van aki ezeket tényleg kitanulta, és tényleg átad ebből a tudásból.

A legtöbb helyen viszont csak hobbiznak, gyakorolgatnak de ennek nincs komoly önvédelmi, harctechnikai jelentősége sajnos. És ezeket nem bántásból írom, én sajnálom legjobban hogy ez így működik.

2014. ápr. 13. 11:43
 4/8 anonim ***** válasza:

rosszul írtad előző válaszoló.

van pár hely kis hazánkban is ahol legendás a karate oktatás, főleg a kyokushin szempontjából.

ez nem azt jelenti hogy mindegyik jó lenne, mert sok helyen amit ők oktatásnak neveznek, az semmi!

de ha kérdező kifog egy olyan helyet, akkor kap egy olyan fegyvert a kezébe ezzel a sporttal(karate), ami többet ér mindennél.

nem akarom az aikido-t meg más küzdősporot és harcművészetet lehúzni, de életszerűségben az egyik legjobb a kyokushin karate.

a box is ott van, de ők korlátozottak, mert csak ütni tanulnak.

mivel kevert stílusú versenyeken is voltam, a boxolók is hátrányból indulnak, hiába tanul meg egy alap mawashi gerit combra vagy törzsre, mert kb ennyi a rúgótechnikájuk, ha magamra engedem és hagyom hogy megsorozzon, és csípőből adok neki olyan köríves rúgást tarkóra, vagy halántékra, hogy pár percig azt sem fogja tudni melyik bolygón van.

2014. ápr. 13. 11:49
 5/8 anonim ***** válasza:

Felejtsd el a klikkesedést. Minden harcművészet egyformán hatékony lehet, amennyi eltérés van köztük annyi emberek között is van. Szerinted a karate kemény mozgása hatékony önvédelemhez? El tudom fogadni a nézetedet.

Inkább arról beszéljünk, hogy mekkora esélye van valakinek igazi karate meseterhez kerülni Magyarországon.

Na azért kellene küzdeni, hogy ha én el akarok menni karatézni, akkor karatét tanuljak.. ennyi.

Az mellékes kérdés hogy karate vagy aikido stb. Jó karaténak is ugyan úgy örülnék mint jó aikidonak vagy jó wudang kungfunak. Csak tudjak igazi harcművészetet tanulni, és a többi ember is tudjon. Felőlem kravmagát is tanuljon akárki/mindenki, de ott tanítsák meg nekem használhatóan a jujutsu technikákat.. Karatén pedig a karate technikákat, harci taktikát stb.

Na ma ez nem így van.

2014. ápr. 13. 12:04
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Majd utánanézek, hogy hogy van a karate oktatás most nálunk :D
2014. ápr. 13. 13:36
 7/8 aikiboxer ***** válasza:

Nem tudom 44% milyen "bokszolókkal" bunyózott, de a bokszolók nagy átlagban rommá verik a karatésokat. Ezért is járnak a karatésok, a kyosok is bokszolni, ha tényleg meg szeretnének tanulni küzdeni.

Abban igaza van 44%-nak, hogy a bokszolóknak keresztedzeniük kell lábra, ha olyan szabályrendszerben küzdenek, ahol van rúgás is. Azonban a kéztechnikájuk IS meg a lábmunkájuk (elmozgás, távolságtartás stb) olyan szinten felsőbbrendűek a karatéhoz viszonyítva, hogy rossz nézni, ahogyan egy bokszoló hűvösre küld egy azonos szintű karatést.

2014. ápr. 13. 14:16
 8/8 anonim válasza:

Én a helyedben elolvasnám a 4-es választ: http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__egyeb-kerdesek__..

és szerintem nézz utána h kik oktatják, milyen szinten vannak, hányszor vannak táborok, kapcsolatok külföldi tagokkal a hálózaton belül (pl én ma értem haza stockholmi Aikido edzőtáborból)

2014. ápr. 14. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!