Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Melyik kombinációt ajánlanátok?

Melyik kombinációt ajánlanátok?

Figyelt kérdés
A városunkban van:aikido,shotokan karate,thai box és boksz.

#thai box #boksz #aikido #shokan karate
2014. ápr. 6. 13:00
 1/6 anonim válasza:
Én az aikido-t mindenképpen javaslom, a többiről nem tudok biztos dolgokat írni mert nincs túl sok tapasztalatom bennük, és nem ítélek el úgy sportokat, hogy nem tudom milyenek (habár sokak így csinálják). :)
2014. ápr. 7. 15:17
 2/6 anonim ***** válasza:
ezek pont olyan küzdősportok/harcművészetek, amelyek önmagukban elegek, nem szükséges ötvözni...ne akard kombinálni őket szerintem, válassz ki csak egyet, de azt tanuld és csináld ezerrel...Bruce Lee is azt mondta: "Én nem attól félek, aki tízezezer ütést gyakorolt egyszer, hanem aki egy ütést gyakorolt tízezerszer!"
2014. ápr. 7. 17:44
 3/6 anonim válasza:
Ez teljesen igaz. (és ezt most tényleg komolyan gondolom)
2014. ápr. 8. 20:20
 4/6 anonim ***** válasza:
ha minden áron ötvözni akarod őket, akkor szerintem az aikidot felejtsd el: hagyományőrzésre és filozofálgatásra alkalmas, azonban semmi egyébre nem....nem tudom, hogy neked mi a célod! az önvédelem, jó erőnlét, strapabíró képesség, versenyzés vagy mi? shotokan karate nem a legjobb, ugyanis az Európában oktatott karaték igazából nem is karaték! Magyarországon nincs valódi shotokan vagy kyokushin! ezek csak valami "sportkarate" szerű képződmények...maradt a thai box és a box: ezt a kettőt már érdemes volna kombinálni, hiszen mindkettő kiválló és jól kiegészítik egymást! köztudott, hogy a thai boxosoknak nem annyira kifinomult az ütéstechnikájuk! boxon elsajátítanád az ökölvívás minden fortélyát, amit thai box edzésen hasznosítani tudnál! a boxolóknál pedig a lábmunka az ami kevésbé kiforott! ettől függetlenül a mozgásuk, a küzdőállásaik és az elmozgásuk jó, de ők ugye nem használják támadásra a lábukat! te azonban thai boxon megtanulnád a lábfejjel, a sípcsonttal, illetve a térddel történő rugások részleteit..mindkettő jó kondíciót biztosít, harci tapasztalatot ad, szokod a fájdalmat és a pofonokat, szóval ez egy ütős párosítás volna...ennél már csak az volna jobb, ha ökölvívás/thai box mellett még valami földharc edzésre is lejárnál, ha van rá lehetőséged (például brazil jiu jitsu vagy judo)...de mindezek ellenére én még mindig azt mondom, hofy ne keverd egyiket a másikkal, csak ha nagyon akarod...inkább tényleg kötelezd el magad csak egy mellett, de azt csináld vért izzadva, becsülettel!
2014. ápr. 14. 15:08
 5/6 A kérdező kommentje:
Mit gondoltok,boksz+birkózás vagy boksz+thai box párosítás a jobb?
2014. ápr. 14. 20:15
 6/6 anonim ***** válasza:
szeretnél földharcot is tanulni vagy állóharcban szeretnél inkább képzett lenni?
2014. ápr. 14. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!