Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogy gyorsítsam fel a futásom?

Hogy gyorsítsam fel a futásom?

Figyelt kérdés

Napi 9-12 km-t kocogok, de csiga tempóban, általában 9 km-t teszek meg 1 óra alatt úgy, hogy nem állok meg.

Próbáltam már simán gyorsabban futni, de pillanatok alatt kifulladtam.

Van valami technika amivel szépen fel tudom gyorsítani, vagy vegyek magamon erőt és essek neki gyorsabban, majd megszokom?

2014. ápr. 7. 12:24
 1/5 anonim ***** válasza:
Napi 9-12 km? Szegény térdeid.
2014. ápr. 7. 12:29
 2/5 A kérdező kommentje:

Odafigyelek a testemre, a térdeim se panaszkodtak még.

Kérlek a kérdésre válaszolj. :)

2014. ápr. 7. 12:41
 3/5 anonim ***** válasza:
Én is kb. ilyen tempóban kocogok. :) Nézz meg pár edzéstervet, csak hogy hogyan épülnek fel. (10 km-esben és félmaratoniban sokszor fordulnak elő ezek a távok.) Általában heti max. 4-5 alkalom van, tehát pihenőnap kellene. Heti egy gyorsabb edzés is szokott lenni, például sima egyenletes tempós futás X km-en át, vagy fokozó, vagy iramjáték, résztávozás stb. De ennél sokkal fontosabb, hogy hetente egyszer van egy hosszú futás. Ha te most 9-12 km-t futsz hétköznap, akkor a hosszún meg kellene próbálni 150-20 km közt. Valószínűleg sokkal lassabban fog menni, mint máskor. Sőt, menj is direkt lassabban, hogy meglegyen a teljes táv. Egy idő után ettől gyorsulni fogsz.
2014. ápr. 7. 14:00
 4/5 anonim ***** válasza:
Az nem 150 akart lenni, hanem 15-20 km.
2014. ápr. 7. 14:01
 5/5 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy kellene pihenő nap, de teljesen zizi vagyok, ha nem mozgok. :D

Szoktam használni edzéstervet, bár csak az időt figyelem, de komolyabban fogom venni a leírtakat.

Köszönöm a válaszod! :)

2014. ápr. 7. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!