Pár hete súlyzózok, szeretném a tanácsotokat kérni, lesz-e így eredménye?
14éves fiú vagyok, 50kg és 164cm. Pár hete elkezdtem súlyzózni, mert szeretnék magamra egy kis izmot fölszedni. Az edzésem a következő: heti 2-3x szoktam így:
1.nap: 4x10 15kg-mal mellre
1x25 aztán így növelve 30-35-40-45 szériaszámra ezt lábra 18kg-mal (össz. ennyi kg súly van, még bokasúlyt szoktam magamra tenni az még 2kg)
3x100 hasprés
2.nap: 2x10 15kg-mal bicepszre majd 2x10 9kg-mal bicepszre
Utána ugyanúgy, mint az első nap.
ha gyúrok még 3. napon is akkor csak hasra és lábra.
Tricepsz-hát-vállra ezek után akarok csak, tricepszre nem is tudok, mert nincs egykezes súlyzóm. Étvágyam van, de túlzásba nem viszem, mivel izomban akarom fölszedni a tömeget nem zsírban. Emellett suliban tornaórát végigfutom. Ha ezt fogom csinálni akkor lesz valami eredménye + amit felszedek az izomban fog jönni? Mostanában fogok beszerezni egykezes súlyzókat úgyhogy utána fogok tricepszre is edzeni. Ha ez meglesz akkor a vállal és háttal egy nap fogom edzeni.
Annyi még esetleg a kajához, hogy túlnyomórészt húst eszek, mivel azt amúgy is nagyon szeretem és édességeket nem eszek.
Ops, véletlen az előzőt is én írtam.
Lényeg, ha rám hallgatsz, elmész egy komoly terembe ahol van edző. Készítettsz vele edzéstervet, és együtt megtanuljátok, hogy melyik gépet hogyan kell szabályosan használni. Melyik súllyal, hogyan kell dolgozni.
Ez nem lesz olcsó, de utána kereshetsz már egy olcsóbb termet, vagy otthon is edzhetsz.
Nagyon fontos, hogy megtanuld szabályosan edzeni, különben néhány hónap alatt szétcseszheted az ízületeidet, életre szóló sérülést okozhatsz magadnak. (Mint én aki a csuklóját cseszte szét, és 30 évesen nem tudok gyúrni:S )Arról ne is beszéljünk, ha nem megfelelő program szerint edzesz, akkor nem fejlődsz jól, és csak fárasztod magad.
Egyébként, kitartást, és sok sikert! Az illegális tömegnövelőket kerüld!
Szerintem menj el egy terembe, otthon nem tudsz elég hatékonyan edzeni. Vállat is csinálj mert azzal könnyen lemaradsz. Édességet továbbra se egyél.
Innen is nagyon sok mindent tudsz tanulni: [link]
Egy edzőterembe tényleg megérné elmenni.
Szereket még nem kell szedned így az elején, csak próbálj meg minél több fehérjét bejuttatni a szervezetbe. A legjobb fehérje forrás a tej, tojás, bab kombinációja. Ha aminosavat is szedsz mellé akkor azzal rásegíthetsz a fehérje izomba való beépülésére. Az edzést 4, legfeljebb 5 szériával csináld minél nagyobb súllyal ha kell akár a sorozatok számának csökkentésével is (tíznél több úgysem kell tömegnöveléshez). A legfontosabb, hogy edzés előtt rendesen bemelegíts és a gyakorlatokat pontosan csináld.
Menj terembe ahol több gép van és minden izmot tudsz mozgatni.
Edző nem feltétlenül kell, elég ha olvasol újságokat és informálódsz a neten.
14 évesen ehetsz bármit, mert nem fog meglátszódni, ha éhes vagy akkor tömjed:) akkor fogsz nőni. 20-23 éves korodig nem kell aggódni az elhízás miatt, ha átlagos testalkatú vagy.
Nagyon fontos_: mivel növésben vagy így figyelj a hátizmokra, gerincmerevítőkre és edz ezeket becsülettel, hogy később ne legyen baj a hátaddal.
Saját tapasztalatokra alapozok:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!