Elliptikus trénerröl olvastam jot es rosszat is, mi az igazsag? Bövebben lent
En nem reg kezdtem el vele tornazni 60 percet minden nap, remelem hatasos :) Tudom, hogy a futas jobb lenne, de most meg az elejen evvel akarok tornazni.
Köszi elöre is

A futás keményebb edzés az ellipszis trénernél?
Ezt írtad?
Mert ez viszont nem igaz. Mindkettő lehet bármilyen kemény és fárasztó, akár összeesésig is lehet csinálni. De nem ez a nagy különbség közöttük. Illetve futással sem lennél előrébb, esetleg a térded kevésbé bírná.

Magyarul:
Próbálkotol edzéssel, de végülis csak rubintréka szinten igazából nem csinálsz komoly/jó edzést, most lecserélted Rékucit elliptikus trénerre mert a kardio az fogyaszt.
Felejtsd el ezeket.
Mozgasd jól át az ízületeidet, nyújtsd meg az izmaidat (ehhez jó pl. a jóga).
Erősíts.. de lehetőleg ne rubintréka szinten, mert jobb gyakorlatok is vannak, akkor miért az ő tornáját kell csinálni..
Ez így rendben is lenne igazából, lowcarb táplálkozás mellett fogyni fogsz. Futhatsz és ellipszisezhetsz is, olyan intenzitásban amit csak akarsz, de nem ez a lényege az edzésnek. Kiegészítők ha úgy tetszik.

Nekem kifejezetten gyenge a térdem (a karatét amiatt hagytam abba), ehhez képest 25 éve vidáman futkorászom, igaz csak 8-10 km-eket, heti 1-2x és kutya bajom sincs.
Normális futócipőt kell venni (nem szabad rá sajnálni a pénzt, bár 15 magasságában már van normális) és nem aszfalton kell futni, hanem földúton, füvön stb.

Aerob mozgás.
Arról szól ez a mozgásforma, hogy dolgoztatod a nagy, fõ izomcsoportjaidat, ezért a szíved gyorsul egy picit, hogy el tudja látni az izmaidat elegendõ tápanyaggal és oxigénnel. Ez azért jó, mert ilenkor ég a leghatékonyabban a legtöbb zsír, ha ezt az étrended is indokolja. Ezt a pulzusszámot meg lehet határozni mindenféle képletekkel, de általánosan elfogadott az az elv, hogy amennyiben, mozgás közben még épphogy tudsz beszélni lihegés nélkül, akkor kb épp az aerob tartományod csúcsán vagy.
legegyszerûbb ilyen mozgásra alkalmasak:
tempós séta, bicikli, elliptikus kapálódzógép, sífutás, evezõgép stb, stb
A futást ne keverjük ide, bár vannak olyan ifjú titánok akik még kocogás, lassú futásnál aerob mozgást végeznek, de az átlag embernél a futás már kõkemény anaerob mozgás. Anaerob mozgásnál a véred nem tud elegendõ tápanyagot és oxigént juttatni az izomcsoportjaidhoz, így azok miután kifogynak a raktárai, utána a saját szöveteihez fog nyúlne, ezért ha helytelenûl csinálod ezt a fajta mozgástartományt, azzal izmot bontasz, és ha rendszeresen rosszul csinálod, akkor egyre rosszabbúl fogod bírni, míg végül a kedved elmegy az egésztõl... Ezt hívják túledzésnek...
összegezve, ha fogyás a célod, a legjobban akkor jársz, ha heti 2-3 alkalommal tartasz egy súlyzós, vagy saját súlyos, esetleg kettlebell átmozgató edzést és heti 3-7*40-60 perc aerob tartománnyú mozgást.
persze csak megfelelõ étrend mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!