Szeretnék edzeni otthon. De nem tudom pomtosan milyen edzés lenne a leghatásosabb. Van valakinek ötlete?
Van egy nagyon jó blog, amit nem én írok, semmi közöm hozzá, csak tényleg annyira jó, hogy mindenkinek ajánlgatom.
Találsz rajta kardió, súlyzós, saját testsúlyos edzéstervet is, teljes testeset is és osztottat is. Én köredzést csinálnék a helyedben.
Olvasd el az összes blogbejegyzést;
Nagyon hatásos otthoni edzésmódszer a fegyencedzés is, keress rá a neten, töltsd le a könyvet, és alkalmazd a benne leírtakat!
Ehhez egy ajtófélfa közé szerelhető húzódzkodórúdon kívül (ami csak néhány ezer forint) semmilyen eszközre nincs szükséged.
ha a munkádhoz kell akkor az állóképességed kell fokozni, illetve egy rövid kis aktivizáló mozgás. perzse hogy milyen alakot akarsz, attól függ milyen vagy most.
tehát olyasmire gondolok, mint izometrikus edzés, lassú mozdulatok, megtartások, ilyesmi aerobik program is tökéletesen elég. kondizni akkor érdemes ha átlagon felüli erőt akarsz, és ez testméretnövekedéssel is jár.
illetve még utánanézhetsz a crossfitnek is, ha érdekel.
persze mondom ezeket úgy, hogy nem ismerem a testalkatod és hétköznapi rutinod.
ami még fontos, hogy az ízületek túlterhelésére midnig gondolj, szedj sportolás esetén porcvédő kapszulát is. a pincérkedés pont olyan munka, ami nagyon tönkreteheti a csuklót és a térdeket.
a gerinctornát kezd el,kérj beutalót rá házorvostól.
ha megtanultad a mozgássort,akkor tudod csinálni otthon is.
ha kinőtted,felerősödtél már hozzá,akkor a fegyencedzés híd és has fejezetével folytasd és a piláteszt is mellé teheted.
ezekkel elég jól felerősítheted a törzsed és megelőzheted a gerinc problémákat.
a térdeiddel hasonlóképpen kellene eljárni,fokozatosan erősíteni az izmokat és az ízületet.
erre is mehetne a fegyenc edzésterve.
aztán ha már fizikailag,egészségileg helyrejöttél,akkor jöhetne az első válaszoló által javasol köredzés és alakformálás akár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!