Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 12 éves lány vagyok nagyon...

Sipos hajnika kérdése:

12 éves lány vagyok nagyon érdekel a sport és nagykoromba ezzel szeretnek foglalkozni. Egy sport pszihiologusnak mi a dolga? és van külömbség a sport orvor és a sport pszihologus között?

Figyelt kérdés

#hajnalkah
2014. márc. 5. 18:32
 1/2 aikiboxer ***** válasza:
Elég sok a különbség. A sportorvos egy orvos, orvosi egyetemet végez, csak sportolókra és sportbetegségekre van szakosodva. A sportpszichológus pedig nem orvos, hanem pszichológus, aki pszichológiát tanul. A sportpszichológusok a sportolók mentális felkészítésével foglalkoznak, sok sportoló ugyanis éles helyzetben leblokkol, és emiatt veszít vagy nem ér el olyan jó eredményt. Tipikus pl. a küzdősportoló félelme a ringben, vagy mondjuk hogy egy atléta annyira drukkol, hogy nem tudja magából a maximumot kihozni.
2014. márc. 5. 21:16
 2/2 anonim ***** válasza:

Így van,két nagyon különböző dolog.A sportpszihológus kis hazánkban elég keresett szakma.(úgy tudom külföldön is)

Általában egyéni versenyzőket szokott "felkészíteni" mentálisan, de van, hogy különböző embereket segít egy csapattá összekovácsolni(tapasztalat).

De ha nagyon érdekel a dolog, olvasd el: [link]

2014. márc. 5. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!