Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mekkora pulzus kell zsírégetés...

Mekkora pulzus kell zsírégetéshez?

Figyelt kérdés

Szeretném kicsit formálni a testem, van egy kis súlyfeleslegem. Több helyen is olvastam, hogy a pulzus tartománynak 120-130 között kell lennie, hogy a test zsírt használjon fel. pl itt: [link]

Futópadon 80 percet sétáltam, de nem nagyon izzadtam meg nem is kellett megerőltetnem magamat, hogy ebben a pulzustartományban maradjak. Ha elkezdtem kocogni rögtön 140-150 re ment fel a pulzusom,ami már elméletileg nem jó zsírégetéshez. (pulzusmérő órával néztem). Most akkor tényleg elég ez a kis sétálgatás ahhoz, hogy zsírtégessek?

24/l

2014. febr. 24. 19:55
 1/2 dirtboy ***** válasza:
100%
gyors sétával lehet zsírt égetni,igen
2014. febr. 24. 19:59
 2/2 anonim ***** válasza:
Ez így azért nem teljesen igaz. Zsírégetéshez jó a 150-es pulzus is, nem ezzel van a baj. 150-es pulzusnál a véredben kevés lesz az oxigén, ezért nem tud végbe menni az aerob égés. Helyette anaerob tejsavas erjedés lesz, ami kevésbé hatékony, mint az égés. Ezért kell aerob tartományban maradni.
2014. febr. 24. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!