Milyen mozgást végezhetek porckorong sérvvel?
Figyelt kérdés
Kérdeztem a neurológusomat, aki csak annyit tiltott meg, hogy túlterheljem a gerincem. Így a futásról letiltott. Úszni sajnos nem tudok. Ha kispályán kapusként szeretnék "sportolni", az még belefér?2014. febr. 9. 18:18
1/8 gomzoli válasza:
Ha nem akarsz vetődni, ugrálni, hirtelen hajolni és fordulni, akkor lehet. Csak így meg védeni nem tudsz majd.
2/8 A kérdező kommentje:
akkor vagy megtanulok úszni, vagy maradnak az "élvezhető" sportok? mint a: torna, szobakerékpár, bicikli?
2014. febr. 9. 19:12
3/8 anonim válasza:
fegyencedzés,gerinctorna,jóga de azt is kicsit módosítva,mert előre nem feszítheted magad,pilátesz,street workout.
annyi a lényeg,hogy az edzésben ne legyen ugrás,rázó,hirtelen mozgás,és plusz súllyal ne terheld hosszirányban a gerincoszlopot,szóval akár egy módosított testépítő edzés is belefér.
a foci heti pár alkalommal meg akkor fog beleférni állapot romlás nélkül,ha már elég erős a törzsed a fenti felsorolt edzések valamelyiktől.
4/8 A kérdező kommentje:
Elliptikus tréner és a pilátesz akkor azok a mozgás (és edzés) formák, amiket óvatosan, de lehet űzni? (köszi az értelmes választ amúgy)
2014. febr. 16. 12:49
5/8 anonim válasza:
a piláteszt nem óvatosan,hanem tiszta erőből csinálnod kellene,hogy fejlődj és erősödj benne és nyúljon a gerinc.
az elliptikus helyett,meg szobabicikli,de olyan,amire nem kell ráhajolni és teljesen egyenesen ülve tudod tekerni,magas kormányos.
6/8 aikiboxer válasza:
Először is el kellene menned gyógytornára, ahol megtanítják azokat a spéci gyakorlatokat, amelyekkel megerősítheted a gerinc melletti izmokat. Én is csináltam, tapasztalat, hogy nagyon jó. Utána ahogyan Korbács írja, valamilyen saját testsúlyos edzés (Fegyencedzés stb.), amellyel rendesen megerősödhetsz. Valamilyen aerob is kellene, talán fekvőbicikli?
7/8 A kérdező kommentje:
Gyógytornára jártam - de ott hely és felszerelés is biztosított volt. Lakásban már más a helyzet, amennyit a hely és az erőm enged - mocorgok, de szerintem ez kevés!
2014. júl. 30. 20:24
8/8 aikiboxer válasza:
Nem tudom milyen gyakorlatokat csináltál gyógytornán, de amiket én szoktam itthon, ahokhoz nem kell semmi csak egy fitball, két 2kg-os lábsúlyzó, meg a feneked alá egy gumipárna, hogy az oldalfekvős gyakorlatokat is tudd végezni. Különösebb hely sem kell hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!