Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Soha nem voltam konditerembe!...

Soha nem voltam konditerembe! Mi-hogy megy?

Figyelt kérdés

21 éves lány vagyok, és egy 5-8 kg-ot szeretnék leadni, ami pont így szépen derék-has tájékon van.

Itthon tornászgatok,de sokszor el lustálkodom a dolgoz, aztán sírok, hogy megint nem fogyok :(

Találtam a közelbe (Szegedi vagyok ) Egy konditermet, de én még soha nem voltam ilyen helyen, és meg vagyok ijedve, hogy kinevetnek, hogy nem tudok valamit, elbénázok?

Légyszivel írjátok le, hogy hogy vannak a dolgok. Nem akarok ilyen tornára járni, ahol csomó csaj tornázik, nem vagyok túl társasági ember.

Csak a gépeket akarom használni.

Vagy muszáj ilyen csoportos tornára is menni? Vagy csak bemegyek, fizetek, átöltözök,és azt a gépet próbálom ki, amelyiket akarom? Meg van hogy 1 alkalommal mennyi időt lehetek?

Milyen ruha kell? milyen cipő?

2014. febr. 4. 13:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Milyen az étrnded, erről nem írtál semmit pedig 70-80%-ban ezen múlik a fogyásod.

Persze tök jó kérdéseid vannak az edzésről is, nyilván majd az edző akivel beszélsz megválaszolja ezeket, illetve választ kaphatsz a konditermekben végezhető edzéseket tárgyaló pl. testépítő oldalak cikkjeiből, alapismereteiből is amik elolvasása nélkül NYILVÁN nem kezdesz olyan edzésbe bele, amihez még nem értesz :)

2014. febr. 4. 13:44
 2/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Csak nagyon izgulok. Nincs semmi önbizalmam, és félek, hogy ha elmegyek ide, és csak bénázok, erre beáll mellém egy csinos, lapos hasú csaj, sírva fakadok.

Az édesség az amivel gond van, egy időbe nagyon sokan nassoltam, akár késő este is.

Most erről le állok teljesen, már nem eszek- iszok cukros dolgokat. Több zöldséget, gyümölcsöt eszek, sok vizet iszok.Nem eszek zsíros dolgokat.

Mire kéne még odafigyelni?

2014. febr. 4. 13:47
 3/13 anonim ***** válasza:

A gyümölcsöt se túlozd el,ugyanúgy cukros.

Ha fogyni akarsz akkor simán fuss heti 3x45 percet.

Az a legcélszerűbb..

2014. febr. 4. 13:49
 4/13 A kérdező kommentje:

ahhoz hideg van, és számomra az se motiváló, hogy rohangálok, mint egy őrült :( Többször is elindultam már futni, amiből az lett, hogy teljesen kifulladtam, 10 perc alatt, aztán hazasétáltam. 2nap múlva pedig orvosnál voltam, tüdőgyulladás miatt.

Úgy érzem, a konditerem, kicsit motiválóbb lenne. Nem tudom azt csinálni, hogy kondizás közbe csak fekszek, és nézelődök ( mint mondjuk itthon mikor tornászni próbálok ) Ha már elmegyek oda, akkor csinálgatni fogom a dolgokat,és úgy érzem, ez valami rendszer is lehetne a napjaimban, aminek igenis nem mondhatok nemet, vagy jajj majd később.Mint itthon, mikor tornázok, akkor mindig kitalálok valamit, hogy most ezért nem állok neki, meg most azért.

Gyümölcsöt csak akkor eszek, ha előbb megéhezek, mint kéne. 8-kor reggelizek, délbe ebéd. De ha 10kor éhes vagyok, eszek egy almát.

Ha ez is hizlal a cukor miatt, akkor mit egyek helyette?

2014. febr. 4. 13:56
 5/13 anonim ***** válasza:

Zsíros dolgokat egyél, mert ha nem eszel zsíros dolgokat akkor kb. ott fogsz tartani mint egy kecske: csak salátát legelsz, max. sovány húsokkal, de ezzel sem laksz jól.

Zsíros dolgokat enni kell, főleg edzés mellett mert

- a hús is zsíros

- mert energia kell, mégpedig nem szénhidrátból. marad a jó kis zsír.

Edzést ne lelkizd túl. A legalapabb edzős az erősítés, akár saját testsúllyal végezve akár súlyzókkal, gépekkel. Meg kell tanulni a helyes kivitelezés és alkalmazni kell egy edzéstervet. Akár egyedül, akár edzővel..

Amúgy ezeket jó kiegészíteni gyógytornával: jógával vagy qigonggal, ín-izom-velő tornával.

Ezekből vannak magánedzések is, ha a csoportos edzés zavarna.

Ruhád alapvetően mindegy edzésnél. Ha te télikabátban szeretsz gyúrni, akkor úgy csinálod. Megjegyzem senki sem azért megy edzeni, hogy veled vagy a ruháddal foglalkozzon, tehát csak a saját kényelmedhez kell alkalmazkodnod..

Egy erősítő edzés ritkán tart 40-60 percnél tovább, mert az izmok elfáradnak ha rendesen megdolgoztatják őket.

Más ha aerob típusú edzést végzel (konditeremben séta vagy kocogás, más edzésen pl. jóga, nyújtás lehetnek hosszabbak is).

2014. febr. 4. 14:03
 6/13 anonim ***** válasza:

Az önbizalom hiány általános dolog ilyenkor, idővel lesz az is. Ilyenkor érdemes baráttal vagy egy közeli ismerőssel eljárni edzőterembe. Ösztönzőleg hat a jelenléte és könnyebben belerázódsz a közösségbe. Bár nem vagy társasági ember, az otthoni edzéshez képest, ahol magadba vagy, a többiek motiválnak. Ha valaki az edzőteremben bénázik, a tapasztalatom az, hogy más helyekkel ellentétben jó kis összetartás van és segítenek is függetlenül, hogy mióta jársz oda. Ezen mindenki átesik egyszer. Csak határozd el magad és bumm. Vágj bele!

Az egészséggel kapcsolatban jókat írsz. Étkezz változatosan, a káros szenvedélyeket nem is említve.

Hasra kiváló gyakorlatok léteznek és bizonyára abban az edzőteremben is kapsz edzői tanácsot. Ilyen helyeken egyébként van napi bérlet, ahol az nap bármikor edzhetsz, akár 8-10 alkalmas bérlet, és természetesen havi bérlet is, amivel aztán amikor jó esik mehetsz edzeni.

2014. febr. 4. 14:04
 7/13 anonim ***** válasza:

A recepción mindenről kaphatsz pontos információt.

Általában többféle jegy, bérlet van, attól függően, hogy milyen programokon akarsz részt venni. Én azt mondom, érdemes néha benézni egy-egy csoportos órára (kangoo, spinning, hot iron, jóga), hogy összeismerkedj a többi emberrel, így ne érezd magad annyira feszélyezve, ha mondjuk törölközőben vagy meztelenül vagy/vannak az öltözőben, ahol amúgy mindenki köszön mindenkinek, intim problémákat veséznek ki tökidegen emberekkel.

Nem fog senki kiröhögni azért, mert van rajtad felesleg, hiszen azért jár oda az ember, hogy jól érezze magát és jól nézzen ki. Általában a holmidat sem kell féltened, de azért ne hagyd szanaszét.

Természetesen lehet személyi edződ, aki a táplálkozásban is segít, de akkor másféle programot választasz. Az általa kiosztott gyakorlatok kevésbé érdekesek lehetnek, mint egy óra, de a te testedhez mérten vannak ezek összeállítva.

Olyan ruhát vegyél, ami kényelmes, nem akadályoz a mozgásban, nem lóg ki belőle a derekad, nem esik ki belőle a melled. Vannak olyan termek, ahol elég rosszul van megoldva a légkondi, és ott még mozgás közben is fázol, olyankor érdemes hosszabb ujjú felsőt venni. A cipőd is lehet bármilyen, persze az a jó, ha nem csúszik a talpa, ha jól tartja a lábad. Van olyan óra, ahova ez nem kell, pl. jógára.

Szóval bemész, veszel bérletet. Ha órára mész, odaadod ezt a bérletet, megmondod, mire jöttél. Kapsz egy kártyát, kulcsot, törölközőt (letétért cserébe), mész öltözni. Gyakran el van foglalva a szekrény, ami a kulcs szerint a tied lenne, akkor nyugodtan pakolj egy olyanba, ami üres. Átöltözöl, odamész a teremhez, ahol az óra lesz, és vársz. Ha van kártya az órához, akkor azt az oktatónak kell adni. Aztán visszafele esetleg fürdesz, átöltözöl, kidobod a szennyesbe a törölközőt, leadod a kulcsod, visszakapod a letéted és elköszönsz.

És egyél, mielőtt edzeni mennél. Ha nem "sikerül", vigyél egy kis szőlőcukrot, vizet meg mindenképpen.

Ha folyton édességre vágysz, az a vércukorszinted miatt lehet. A hirtelen megemelkedését krómmal előzheted meg.

2014. febr. 4. 14:07
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat! Most találtam egy konditermet, ami még közelebb van hozzám, mint amit előzőleg néztem ki.

szerintem is jobb lenne egy edzőtárssal menni ( legalább az elején ) de sajnos nem ismerek itt túl sok mindenkit, mivel éppen csak 1 éve élek itt. (messziről költöztem ide, szóval sok ismerősöm nincs )

2014. febr. 4. 14:10
 9/13 anonim ***** válasza:

A konditeremben is van futópad...ott fuss.

Mindenképpen menj el edzőhöz párszor,rádfér.

2014. febr. 4. 14:31
 10/13 A kérdező kommentje:
hogy érted, hogy rámfér?
2014. febr. 4. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!