Mit kezdjek magammal?
Egyszerűen nincs olyan sport, amiben jó lennék. (Persze nem próbáltam az összeset...) A labdajátékokban ügyetlen vagyok, a focilabdát nem tudom vezetni, de elrúgni sem, vagy ha sikerül is biztos nem oda megy ahova akarom, a kosárlabdát, kézilabdát nem tudom elkapni, kiejtem a kezemből, eldobni úgyszintén ritkán sikerül.
Azokat a mozdulatokat, amiket a tesitanár megmutat nem tudom utánozni, a legegyszerűbb technikák is gondot okoznak pl.: kislabdahajítás.
A vízben nem érzem magam biztonságban. Régebben úsztam, szerettem is, de a vízbe ugrástól és a hátúszástól egyenesen rettegek.
Kézilabdáztam kb. fél évig, ahol rájöttem az egyetlen dolog, ami - a magam szintjén - jól megy az a rövidtávú futás, de már 2x60 méter után rosszul leszek, és alapjáraton is gyorsan ver a szívem.
Hetente öt tesiórám van, mivel semmi nem megy jól, gyűlölöm. Az osztályban csak nekem nem sikerül a kézenállás stb. (Szerencse, hogy kulturált osztálytársaim vannak, akik nem foglalkoznak ezzel, és nem zavarja őket, ha inkább félreállok foci közben, viszont ez engem borzalmasan idegesít, mert szeretem a mozgást, szívesen túrázom például) Mit csináljak, hogy ügyesebb legyek?
*Nincs súlyfeleslegem, sőt inkább sovány vagyok.
16/F 177/58
Első: Tudok sakkozni, de nem lelek benne túl sok élvezetet, a nagypapámmal szoktam néha játszani. :)
Második: Ritkán szoktam biciklizni.
Harmadik: Ha elkapni nem tudom, bizonyára a védés sem fog menni. Egyébként a kézilabda edzéseken kipróbáltam az összes posztot, így a kapust is. Nem ment (vagy nem szerettem és úgy éreztem, hogy nem megy)
---
"Mit csináljak, hogy ügyesebb legyek?"
Fallabda? Megmozgat rendesen, fejleszti a reakcióidőt, 1 óra fallabdában rendesen el lehet fáradni.
Vékony testalkattal inkább hosszú távfutást javasolnám nem a rövidtávot, Kb ugyanilyen voltam középsuliban testalkatilag mint Te, de hosszú távon mindig jó voltam. Nézd meg az olimpikonokat, a sprinterek szét vannak gyúrva, nagyobb a combjuk mint a fejem, a maratonisták meg épp rád hasonlítanak.
Elmehetsz esetleg TRX-ezni, tanulj meg mellé normálisan étkezni, és amellett hogy edzésre jársz még hízni/erősödni is fogsz. Ráadásul csak a saját testsúlyoddal kell dolgozni és általában a csoportok edzői is rengeteget tudnak segíteni. Egyik ismerősöm keresztszalag műtét után kezdte, 3 hónap alatt 8 kilót hízott tisztán izomban.
Igen, maximalista vagyok, az élet egyéb területein, a sport egy darabig aggasztott, most elég lenne, ha csak egy kicsit ügyesebb lennék. El is felejtettem a lovaglást, azt is elkezdtem még kisebb koromban, de beköszöntött a tél, tavasszal meg már nem kezdtem újra..
Igazából, bármibe belekezdek vagy nem érdekes számomra, vagy a sorozatos kudarcok miatt feladom.
Hatodik: Nagyon köszönöm a válaszodat. Sem a fallabdát sem a TRX-et nem próbáltam még.
---
Ha valaki tud olyan sportot ajánlani, aminek rendszeres végzését feltehetőleg tudok igazolni, annak még jobban örülnék, ugyanis az iskolában be kell mutatnom, hogy heti 90 percet sportolok az iskolai tesiórákon felül..
szerintem bármelyik edzőteremben, vagy ilyen sportközpontnál aláírják neked hogy havi hány órát sportolsz.
Amúgy nem tudom milyen városban laksz, de ha van lehetőség vízi sportokat is ki lehet próbálni. Sárkányhajó, kajak-kenu, evezés, bármi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!