Melyik küzdősport vagy harcművészet kíméli a térdízületet?
Olyan küzdősportot illetve harcművészetet keresnék, ami nem gyötri túlságosan a térdeket.
Nem vagyok eltiltva semmi mozgásformától, csak a lábam ízületstatikája nem a legjobb, és nem ajánlott hosszútávon erőltetnem, nehogy idő előtt gondok legyen vele.
180 cm körül vagyok és 68 kg, szóval nem egy nagy darab állat.
Köszönöm a válaszokat.
23F
Az ökölvívás nem, és úgy tudom valóban a judo sem szokott térd ízületi problémákat okozni.
Továbbá a lágy stílusokra is igaz ez (taichi, bagua, aikido).
Ahogy hallom külső stílusú harcművészetek között sem általános, hogy ízületi károsodást okoznának, túlerőltetnék a térdet, tehát jó helyen nyugodtan lehet jujutsuzni, kungfuzni, escrimázni..
Szépen kivitelezve igen, mély állásokat használnak hiszen stabilak, meg a taichi déli stílusú kungfu.
Ugyanakkor, nem a mély állás terheli a térdeket, hanem a rossz állás, a rossz mozgás. A lágy stílusok pedig, meglepő módon természetes és könnyed mozgások.
Ha benne vagy akkor megérzed a teljes igazságot.
A térd nem attól megy tönkre, hogy behajlik..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!