Melyik a legalkalmasabb női önvédelemre?
24 éves 70 cm és 52 kg, tehát nagyon vékony testalkatú lány vagyok.
Érdekelne, hogy milyen önvédelmi illetve küzdősportot ajánlanátok nekem, amivel tényleg meg tudom magam védeni az utcán.
Akár különböző sportok kombinációja is érdekelne, csak tényleg a testalkatomhoz illő legyen, és alkalmazható akár egy 100 kg-s támadóval szemben is.
Tudom, hogy ezt nem lehet hónapok alatt megtanulni, de kitartó vagyok. (Ha tudtok konkrét klubbot is ajánlani hozzá Budapesten, ahol tényleg jól oktatnak, annak még jobban örülnék.)
Köszi
Köszi a válaszokat mindenkinek. Egyébként már régebb óta olvasok mindenféle fórumot, meg önvédelmi tanácsot, de nem tudok dönteni.
Legnagyobb hasznomra tudom, hogy az lenne, ha megerősödnék. De az alkatomból adódóan sose leszek erősebb, mint a potenciális támadóm, ez eléggé valószínű. (Ettől függetlenül nyilván nem ártana rám némi izom.)
Gondolkodtam azon, hogy veszek egy gázpisztolyt, de azt meg nyáron nem tudom hová tenni, csak a táskába, onnan meg maximum ha egy kutya környékez meg, akkor tudom előszedni, vagy még akkor se.
Mindenképpen az lenne a cél, hogy ha elkapnak, akkor tudjak valamit kezdeni. Mert magamtól nem fogok nekimenni valószínűleg senkinek. Ha valaki futna felém megverni vagy megkéselni, előbb futnék a másik irányba illetve kezdenék hátrálni, mint hogy pl a kravmagában hogy odalépek, kiütöm a kezéből a kést aztán visszatámadok majd, ezt valahogy nem tartom túlzottan általam megvalósíthatónak. (Vagy mégis az lenne?) Hanem számomra az a kérdés, ha már elkaptak, nem tudok elfutni, elkapták a kezem, hajam, torkom, akkor mit tudok csinálni, mi az, ami ilyenkor hasznos?
Vagy egyszerűen a legjobb védekezés a támadás és az kellene, hogy legyen a cél, hogy egy ilyen szituációban én ugorjak neki a támadómnak? :/
Egyébként úgy gondolom, hogy
-ha valaki lőfegyvert fog rám, úgyis mindegy
-ha valakinél kés van: 1. ha az a célja, hogy megkéseljen, úgyis meg fog késelni, 2. ha nem célja, hogy megkéseljen, csak fenyegetőzik, akkor jobb ha nem hősködök és támadom meg
-ha többen támadnak meg, akkor is kb mindegy
Tehát a realitások talaján maradva (legalábbis kezdésnek mindenképpen) célom valami önvédelmi módszert/küzdősportot/harcművészetet találni.
Amivel mondjuk egy db férfi támadó ellen meg tudom magam védeni ha meg akar erőszakolni, meg akar fojtani stb.
szia!
én is szívesen járnék önvédelemre, szerintem különösen egy nő számára nagyon fontos ez. pár napja voltak a sulinkban wing tsun edzést tartani, érdekes volt. ami tetszett benne, hogy ott nem arra mennek rá, hogy minél erősebb és izmosabb legyél, hanem inkább a technikára. minden embernek, még egy 100 kg-os boxolónak is vannak gyengepontjai, ilyenek pl. a szem, az orr, a torok, a tarkó vagy az ágyék. ezekre nem lehet rágyúrni. lehetsz akár milyen izmos és erős, de ha egy ilyen pontodat találják el, "megbénulsz", nem tudsz mit csinálni. a wing tsun bár nem túl fair technikákat alkalmaz, hiszen pont ezeknek a gyenge pontoknak az eltalálására megy, de az talán fair ha megtámadnak az utcán??
bár én nem wing tsuzom nekem megtetszett, lehet, hogy elmegyek egy bemutató edzésre :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!