Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Melyik a legalkalmasabb női...

Melyik a legalkalmasabb női önvédelemre?

Figyelt kérdés

24 éves 70 cm és 52 kg, tehát nagyon vékony testalkatú lány vagyok.

Érdekelne, hogy milyen önvédelmi illetve küzdősportot ajánlanátok nekem, amivel tényleg meg tudom magam védeni az utcán.

Akár különböző sportok kombinációja is érdekelne, csak tényleg a testalkatomhoz illő legyen, és alkalmazható akár egy 100 kg-s támadóval szemben is.

Tudom, hogy ezt nem lehet hónapok alatt megtanulni, de kitartó vagyok. (Ha tudtok konkrét klubbot is ajánlani hozzá Budapesten, ahol tényleg jól oktatnak, annak még jobban örülnék.)

Köszi

2014. jan. 26. 13:11
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
önvédelmi? kravmaga esetleg
2014. jan. 26. 13:21
 2/17 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de 70 centivel nincs esélyed. Eltaposnak, mint egy bogarat.
2014. jan. 26. 13:26
 3/17 A kérdező kommentje:

Bocsánat, természetesen 170 cm akart lenni. :)

Első válaszoló: kravmaga van annyira hatásos egy nő számára is?

2014. jan. 26. 13:42
 4/17 anonim ***** válasza:
Szia!Ami rád van kitalálva az a wing tsun.Olvass utána,tuti,hogy be fog jönni.Szabó Csaba az egyik legjobb oktató.Hajrá! :) [link]
2014. jan. 26. 14:10
 5/17 anonim ***** válasza:
A wingcsun köztudottan még a férfiaknál sem ér szart sem.
2014. jan. 26. 14:11
 6/17 anonim ***** válasza:
szerintem a sprint a leghatásosabb egy kis törékeny hölgy számára, lehetsz te akármilyen jártas bármilyen küzdősportban, ha egy 120kgos kancigány lefog és megerőszakol...
2014. jan. 26. 14:17
 7/17 A kérdező kommentje:

Sperseus: hát igen, ebben van valami.

Kravmaga próba edzésen már voltam, és nem volt rossz. De pl azt gyakoroltuk, hogy valaki jött felém késsel, és én a bal karommal odébb kellett, hogy üssem az illető kést tartó jobb kezét, majd tökön rúgás és futás.

Na most ha én nem edzésen vagyok, hogyan fogom bárkinek is a kést tartó jobb kezét a bot vékonyságú bal karommal odébb lökni?

Wing Tsun-t is olvastam már, de olyan sokan mondják róla, hogy alkalmatlan, hogy kicsit lebeszéltek róla. De gondolom egy próbaedzéssel jobban el tudnám dönteni.

Tényleg nem arról van szó, hogy ha valaki elém áll egy késsel és utasít, hogy adjam oda a pénzemet, akkor majd el akarom kezdeni kirugdosni a kezéből a kését, hanem nyilván odaadom a pénzemet.

De mi van ha elkapnak, meg akarnak erőszakolni, és már nem tudok elfutni, mert már késő? Ilyen esetekben szeretném magam elsősorban megvédeni.

2014. jan. 26. 14:58
 8/17 anonim ***** válasza:
a küzdelem alapjait boxon tanulod meg a legjobban pár év után pedig elmehetsz valamilyen késes botos harcművészetre pl kalira. egyébként meg olyan nincs, hogy minden izomerő nélkül csak a technikára összpontosítva legyél jó abban amit csinálsz de ez majd edzésen kialakul.
2014. jan. 26. 14:59
 9/17 anonim ***** válasza:

Sajnos ilyen nincs.

Hiába a latványos fogások,csavarások,tökömbököm, megfelelő tapasztalat és testi erő nélkül szrt sem ér.

Tehát először valamilyen erősítő edzés kell,aztán eljárni boxra pár évig,aztán krav-maga vagy kung-fu.

A rúgásokat kell gyakorolni mert egy nő ütni nem annyira de rugni viszont brutálisat tud.És a futásra is kell gyúrni

Így elérheted hogy ne sokkolj be egy ilyen helyzetben,meglepetésszerűen rúgj pár tököst és spuri..

2014. jan. 26. 16:30
 10/17 anonim ***** válasza:

1. jobb edzéseken megerősödik így megelőző erősítő edzésre nincs szükség.

2. utcán nem rúgunk mert egyrészt lehet nem vagyunk rá képesek bemelegítés nélkül szűk farmerba plusz ha megborítják vagy elcsúszik és földre kerül akkor ott vége van.

3. a nők ugyanúgy tudnak ütni ha rendesen megtanítják

4. ha van nálad valamilyen segédeszköz amit használni is tudsz nagyobb az esélyed túlélni mint pusztakézzel így kali és hasonlók amik tartalmaznak kés és/vagy botharcot(de inkább botharcot) a legalkalmasabbak a célra.

2014. jan. 26. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!