Hogyan formáljam a testem ha szívbeteg vagyok és nem szabad sportolnom?
Figyelt kérdés
2014. jan. 20. 22:13
1/6 anonim válasza:
Erről talán a kardiológusodat kellene megkérdezned, mert a diétának is hatása van a szívre.
2/6 anonim válasza:
edz pulzus mérő órában,beállítod a kritikus tartományt rajta,ha eléred elkezd csipogni és lassítasz.
saját testsúllyal edzhetnél mozoghatnál,fegyencedzés,jóga,úszás.
4/6 anonim válasza:
A saját testsúlyos edzés ugyanúgy megterheli a szívet, mint a súlyzós edzés. Lassú tempójú úszás talán, ami szóba jöhet, vagy a séta, de ezt tényleg csak a kardiológus tudja megmondani, hogy adott gyógyszerek mellett adott betegséggel mekkora pulzus érhető el és tartható.
5/6 aikiboxer válasza:
Pontosan mit nem szabad csinálnod?
A power/nordic walking nem viszi fel annyira a pulzust, ha nem hegynek felfelé csinálod, és magadnak határozod meg a tempót. Vagy kültéren gyalogolsz bottal (és ha megerősödsz kicsit akkor talán hegynek felfelé is tudod csinálni, erősíti a combot/feneket és a karodat is), vagy otthon/teremben ellipszis tréneren vagy futópadon.
Másik ötletem a gyógytorna, vagy pilates vagy jóga. Ezeket tuttira tudod csinálni, és nagyon egészségesek.
6/6 anonim válasza:
Ez így nem igaz, hogy a szívbeteg nem sportolhat, sőt hasznos a sportolás, viszont mindenképp csak az amit az orvos javasol. Gondolom jársz kardiológushoz, kérj tőle tanácsot. Én az úszásra gondolnék elsősorban, de az a lényeg, hogy ő mit mond. És attól is függ, hogy milyen szívbetegséged van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!