Melyik lenne a leghasznosabb/legéletszerűbb önvédelem, utcára?
El szeretnék kezdeni tanulni valamilyen önvédelmet.
Kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre, tanácsaitokra, lehetőleg megindokolva.
Nagy társaság, csavarhúzó gázspray, képzett kutya, de a legjobb a megelőzés.
Nincs az a kungfumester akit 3 ember nem tudna kirabolni az utcán. (nem nem fairplay harc, kirabolni, leütni van különbség)
Nagy társaság, csavarhúzó gázspray, képzett kutya, de a legjobb a megelőzés.
Nincs az a kungfu mester akit 3 ember nem tudna kirabolni az utcán. (nem nem fairplay harc, kirabolni, leütni van különbség)
Minden küzdelem alapja az ökölharc, így az alapok alapja valamilyen puhakesztyűs rendszer, mint pl. boksz, kick-box, savate, thai box.
Erre ráépítve el lehet menni többféle irányba, mint pl.
- összetett önvédelmi rendszerek (krav maga, defendo, CQC)
- testharcos stílusok (judo, brazil ju jutsu, sambo, birkózás)
- csavargatósak (hapkido, aikido)
Vagy megpróbálhatod mindezt egyben (ju jutsu).
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Krav magára járok/jártam pár hónapig, sokan leszólják, hogy csak kizsebelés, kell hozzá alaptudás, ahogy itt olvasgattam. :( Ez eléggé elvette a kedvemet... Viszont az edzőm mellette rengeteg más küzdősportot űz, és szerintem ezeket beleépíti az oktatásunkba, megtanít minket (nekem legalább is úgy tűnik, ütni-rúgni megtanított rendesen).
Box egyik hátránya, hogy lábtechnikákat nem alkalmaz, viszont a savate szimpatikus. :)
Gázpisztoly (akár gumilövedékes is).
Pár sorban megindokolva: Mert kiegyenlíti az esélyeket akár fizikailag erősebb, akár létszámfölényben lévő támadókkal szemben.
Hosszabban:
Hogy miért jó a fegyver (akár a gumis, gázos)? Hagy adja meg neked a választ erre Indiana Jones ebben a 15 másodperces videóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!