Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ezek a pulzusértékek normálisa...

Ezek a pulzusértékek normálisak? 18/F

Figyelt kérdés

Normál pulzus: 60 bpm

Gyors éta: 100-120

Lazább futás: 150 bpm

Megerőltető hosszútávú futás: 170 bpm

És teljes erőbedobással a max pulzusom csak 185 lett...

Amit furcsállok, az a 110 es pulzus sétatempónál, kicsit magasnak tűnik...

Főleg futókat kérdezek, akik néha futnak pulzusmérővel.

2009. nov. 30. 20:21
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem vagyok futó, bocs hogy belepofázok, de sztem tökéletes.

Nyugalmi helyzetben 60- 80 között az ideális, pakolgatás mozgás közben már 80-100 is lehet, és akkor még nem sétáról beszélünk.

2009. nov. 30. 20:39
 2/4 anonim válasza:
szerintem kevés picit a max pulzusod. nekem 19 évesen 206 volt, utána 3 évig bicajoztam még. A pulzusmérővel mindig mértem. Vannak persze különbségek, de a fiataloknak azért magas szokott lenni a max pullzus. Érdekelne, hogy mérted meg a max pulzust. 23/F
2009. nov. 30. 20:41
 3/4 A kérdező kommentje:
Cooper után az utolsó 50 méterbe mindent beleadtam, de csak 185 re ment fel, szerintem se sok, én is arra számítottam h minimum 190 lesz.
2009. nov. 30. 20:46
 4/4 anonim ***** válasza:

Örülj neki ha nem megy magasra a pulzusod, ez az edzettséged miatt van. A magas pulzus az edzetlenségnek is egyik jele. Én most 52 évesen kezdtem el mozogni (fogyózom), és fokozatosan csökken a pulzusom. AZ előző válaszolónak: benn van a kérdésfelvetésben, pulzusmérős órával lehet folyamatosan pulzust mérni . :-)

Egyébként erre van egy képlet , milyen tartományban vagy kardió edzésben, a képlet a kort is tartalmazza, keress rá a neten, fejből nem tudom.

2009. nov. 30. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!