Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen sportot ajánlanátok,...

Milyen sportot ajánlanátok, így új évre?

Figyelt kérdés

Újévi fogadalom gondolom mindenkinek megvolt, így nekem is. Én egy sportot szeretnék választani, ami egyszerre növeli állóképességemet és elősegíti a fogyást. Eddig kerékpároztam, ezt szeretném a továbbiakban még magasabb szintre emelnem, vágyam hogy idén elindulhassak egy matőr versenyen, de úgy érzem, hogy ehhez legalább 10 kg súlyt kell leadnom, másrészt az állóképességem, kitartásom növelni kell. Jelenleg 180 centiméteremhez 80 kg társul.

A jó idő beálltáig szeretnék, valami otthon is könnyen űzhető és szomszédokat nem zavaró sportot találni, ami a fent leírt igényeimnek megfelel. Mindent meghallgatok, kíváncsi vagyok kinek mi vállt be, mi lett a nagy szerelme. :) Kettlebell és hasonlók jutottak eszembe így elsőre, de kíváncsi vagyok a további lehetőségekre is. Válaszaitokat előre is köszönöm!

2014. jan. 2. 14:51
 1/5 *Glissade* ***** válasza:
Akkor keress egy Kettlebell edzőt.
2014. jan. 2. 14:55
 2/5 anonim ***** válasza:

sosem értem meg, akik bringáznak, és bringához akarnak állóképességet miért akarnak ketlebellezni...

szerintem anyagi helyzetedhez mérten először vegyél egy normális bringát, másodszor pedig ha nem mindig akarsz kimozdulni a lakásból, akkor egy szobabiciklit, vagy ha magasabb kereseti kategóriád van, akkor egy normális görgőt, és azon teljesen megvan a bringázás élménye, de lehet közben tvt néni...

A fogyáshoz pedig normális étrend kell, anélkül nem megy... amúgy erre meg az lenne a legjobb, ha szabadban bringáznál, mert hidegben sokkal több energiát használ a szervezeted, így ilyenkor megfelelő étrend mellett a szabadban még gyorsabban is ég a zsír mint nyáron.

2014. jan. 2. 15:25
 3/5 anonim ***** válasza:
Manapság mindenre kettlebellt írnak fel. Olyan ez, mint az aspirin. Jó nem mondom, hogy baj,mert nem az. Sőt állóképességhez kiváló, persze nem helyettesíti a kerékpározó kerékpározását, csak kiegészíti. VO2max növeléshez kevés jobb eszköz van, oké sífutás, de az macerás. Illetve az erő-állóképesség, munkakapacitás terén is nagyot dobhat, ami ha megfelelő a bringás alapedzés sokat tehet hozzá.
2014. jan. 2. 15:51
 4/5 A kérdező kommentje:

Országútizom, egy középszintű alu bringával tekerek, ami jelenlegi képességeimnek megfelel. Van görgőm is, télen edzek vele rendszeresen is. Ennek ellenére szeretném az állóképességem növelni, illetve a rajtam lévő felesleget leadni és izommal 'helyettesíteni'. A kerékpározást én alapvetően anaerobnak élem meg, tudok vele súlyt veszteni de izom a lábaimon kívül nem sok helyre megy. A felsőtesten van egy kis pocak és hiába a fogyás, alapvetően ott izomból fogyok és a has megmarad, míg a kezeimre eddig abszolút nem edzettem. Tudom, hogy ezek nem feltétlenül kellenek egy bringásnak, viszont én szeretném, ha nem csak deréktól lefelé lenne rendben az izomzatom. Ezért érdekelnének egész testet erősítő/szálkásító mozgásformák.

Egyébként a kettlebellt csak példaként írtam, hogy ilyesmikben gondolkodom, de nem feltétlenül ez az egy, ami érdekel. :)

2014. jan. 2. 15:59
 5/5 anonim ***** válasza:

oki de elsőre azt írtad, hogy állóképességet szeretnél, hogy indulhass amatőr versenyen, ebből nem szűrhettem ki, hogy neked izom is kell...

kettlebellt próbáltam rendes edzésre jártam de nekem őszintén nem jön be kőműves vagyok attól meg majdnem azt a fílinget kaptam mintha dolgoznék, azt meg úgyis csinálom tavasztól őszig nekem az bőven elég...

nekem a calisthenic jön be főleg mert egy fillért nem kell rá költeni, meg konditerem.

2014. jan. 2. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!