Ha sok sportot nézek, de én nem sportolok, az nem segíthet izmosodni?
Nem,nem hülyeségből kérdezem. Voltam régen egy agykontroll tanfolyamon. Alapból kis mellem volt, minden este lefekvéskor azt gondoltam hogy manók "nagyítják", pár hónap múlva mindenki kérdezgette hogy mitől nőttek meg így?
Miért ne lehetne ugyanígy a sporttal? Ne gondoljatok lusta disznónak, rendszeresen sportolok, csak kíváncsi vagyok, hogy így is sikerülne izmosodnom?
nebasszfel! XD
oké hogy minden agyban dől el, de ennyire azért nemár:D
Edzés mellett azt gondolsz amit akarsz, fogsz izmosodni ha edzel.
Csak így nem hinném.
Erről a mell dologról dobhatnál nekem egy privátot.:D
Egyébként én is voltam agykontroll tanfolyamon, valamivel több mint 3 éve..:D
18/L
Ne haragudj, de ez a mell dolog eleg nagy kamu. A melled genetikai, 12-16 lebenybol all, es azert, mert gondolkozol rajta, meg nem lesz tobb. Persze, ha hizol, a zsirtol no az is... Amennyiben nem ez all mogotte, kb. olyan, mintha azt gondolnad honapokig, hogy no egy 6. ujjad, es tadamm. :D Elettanilag lehetetlen. A melled novekedese mogott allhat: zsir, onbizalom tuning, ami miatt jobban kihuztad magad es optikailag nott, vagy tudat alatt kivagottab felsoket vettel, es ezert tunt fel a kornyezetednek.
Ez az agykontroll mania abban gyokerezik, hogy sok manapsag a hitetlen, pesszimista ember, es ezen gozerovel probalnak valtoztatni, mivel elegedett, optimista emberekkel minden jobban mukodik.
A valasz: En nagy sport rajongo vagyok, sok felet nezek, de izmosabb meg nem lettem toluk. Jah, az uszast kulonosen szeretem, de ha pisztolyt tartanak a fejemhez, se maradok a felszinen 10 mp-nel tovabb. :D
4. vagyok.
Valami Flex újságban, vagy hasonlóban olvastam egy cikket, vagyis inkább csak rápillantottam. (apám hozta haza, hátha érdekel engem belőle valami, szóval régebbi újság)
Ha edzés után/este úgymond arra koncentrálsz, hogy izmosodsz, vagy hogy mondjam, elvileg pozitív a hatása.
Olyasmi mint amikor nézed magad tükörben, mikor edzel. Jótékony a hatása fejlődés szempontjából.
De önmagában nem hiszem, hogy csak nézéssel működne.
Pl tanfolyamon mesélték, hogy csináltak olyan teszteket (komolyan), hogy mondjuk egy profi futót "ellazítottak" (alfa tudatállapot) és mondták, hogy képzelje el, ahogy fut. A résztvevő izomcsoportok reagáltak rá, a műszer jelezte.
Izmosodni nem izmosodhatsz, de a sportteljesítményed javulhat. (Tehát ha sokat gondolkodsz rajta, javulhat a kapura/kosárra lövési képességed, vagy megtanulhatsz olyan rúgásokat, amelyek előtte nem mentek stb.) Az NLP (neurolingvisztikai programozás) módszertana ezen alapul, és az egyik kísérlet éppen kosarasokkal volt. Azonos kosárra dobási statisztikájú kosarasokat háromfele választottak. Az egyik csoport elment edzőtáborba és egész végig kosárra dobást gyakorolt. A másik csoport otthonmaradt, de egész nap keményen koncentráltak arra, elképzelték, ahogyan kosárra dobnak -- de labdát nem volt szabad a kezükbe venniük egyáltalán. A harmadik, kontrollcsoport pedig teljesen mással foglalkozott, nem jártak edzésre sem, és labdát se vettek a kezükbe. Az eredmény megdöbbentő volt: amelyik csapat csak _elképzelte_, de labda nélkül, hogy kosárra dob, annak majdnem ugyanannyit javult a statisztikája, mint amelyik csapat folyamatosan gyakorolt. (A kontrollcsoporté stagnált vagy enyhén romlott.) Egyébként velem is volt már olyan még karatén, hogy egy pörgőrúgást nem tudtam megcsinálni, de egyszer beteg voltam 2 hétig, és az ágyban fekve elképzeltem, hogy meg tudom csinálni -- utána lementem edzésre és egyből megcsináltam.
De izmosodni szerintem nem lehet így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!