Teljesen kezdőként hogyan lehet "megtanulni" futni?
Én ezt a futás-séta kombót soha nem értettem, teljesen más jellegű mozgások, és a séta része hozzászoktat ahhoz, hogy futás közben csak úgy le lehet állni.
Ha kocogásról beszélünk, akkor annak nagy része a lelki kényszer. Az első kocogásoknál minden baja van az embernek: hányingere van, forog a gyomra, úgy érzi, hogy "nem bírja"... Ha ezt megfejeljük az "á sétálok egy kicsit" érzéssel, akkor abból soha nem lesz futás...
Szerintem jobb az elején egyszerűen időre futni: 15 perc kocogás, majd ha ez jól megy, akkor 20 perc, stb. egészen 30 percig. Ekkor át lehet váltani távolságra. A sztenderd útvonal (ha mindig ugyanott futsz) motiváló, főleg ha köröket futsz. Nálunk a patakparton 1200 m egy kör, ebből könnyű futni 3, 4, 5 vagy éppen 10 kört -- ha kitűzted a célt, nem fogod abbahagyni.
De hát én nem vagyok futó, csak egy rendszeres kocogó.
Mindenki tud futni. Jó példa erre az oroszlános válasz. Komolyan azt gondolod, hogy nem tudnál elfutni?
Állóképességet pedig nem futással kell szerezni, hanem más edzéssel + helyes táplálkozással.
Futni akkor érdemes, ha kimondottan futásban akarsz jónak lenni. De hát.. ez milyen cél.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!