Boksz mellé milyen kiegészítő edzést javasolnátok? Súlyzózás, saját testsúlyos edzés, vagy ezek keverve? Egyébként a bokszolók szoktak edzésen súlyzózni is?
Erről a következőt tudom mondani:
1) Nekem csak a saját testsúlyos (fegyenc-)edzéssel van tapasztalatom, mégpedig az, hogy iszonyat kellemetlen (osztott) felsőtest nap után másnap bokszolni... Nekem úgy van az edzésem, hogy kézenállvanyomás-fekvőtámasz-húzódzkodás egyben, és ezek közül a legrosszabb a húzódzkodásra másnap "rábokszolni"... Gondolom súlyzóval ugyanez a helyzet a bicepsz/tricepsz gyakorlatokkal.
2) De boksztársaim súlyzóznak előző reggel (tehát másfél nap regenerálódás -- nekem ez kevés). Olyat tehát semmiképpen ne csinálj, hogy súlyzó felsőtestre másnap bokszedzés, csak ha van legalább 1.5-2 nap regenerálódni. (Nekem az vált be, hogy szombat: húzódzkodás, hétfő-szerda-péntek: boksz.)
3) A boksz annyira nem fáraszt le, hogy másnap ne tudnál felsőtestre edzeni, de ott is jobb persze pihenni két napot, ha tudsz.
4) Combot, hasat, hátat nem érinti a boksz, én egyenesen a bokszedzés végén szoktam guggolni/hidazni, a haspréseket meg a többiekkel együtt nyomom a boksz végén
5) Ami kellemetlen még, hogy ha van a bokszedzés végén szervezett erősítés, amiben van fekvőtámasz, akkor ez zavarja a testépítést, mivel esetleg kénytelen vagy regenerálódás helyett még heti 3x50 fekvőtámaszt lenyomni. :) Én ezt a részt ki szoktam hagyni az edzésen, de én megtehetem mert hobbista vagyok csak.
6) Végül, nálunk a versenyzőknek tilos a súlyzózás, van egy srác, aki elég szépen kigyúrva jött le, abbahagyatták vele a súlyzózást. És az edzőnk utálja a táplálékkiegészítőket is, meg eleve a tömegnövelést mint olyat (mivel akkor gond lesz majd versenyre a fogyasztás). Ilyen szempontból egy olyan régimódi bácsika, mi azért tonnaszámra isszuk a proteint meg esszük a dextrózt edzés után amikor nem látja. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!