Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan eddzek, ha nem megy a...

Hogyan eddzek, ha nem megy a fekvőtámasz?

Figyelt kérdés

Fekvőtámaszt nem nagyon tudok csinálni, és húzódzkodást sem. Vézna testalkatú vagyok, jól érzem magam így, nem kigyúrni szeretném magam, csak mivel nincsenek már tesi órák, stb. Szeretném magam valahogy formában tartani.

A karom túl gyenge úgy néz ki, de nem tudom, hogyan lenne a legcélszerűbb edzeni. Futni szoktam pár kilométereket (2-5), felülésből már eléggé sokat meg tudok csinálni, tehát ezek egész jól mennek, de a karom nagyon gyenge. Ülő munkát végzek így muszáj lenne valahogy edzenem, mert aggasztó hogy még a fekvőtámasz sem megy.

2013. dec. 23. 14:13
 1/6 dirtboy ***** válasza:

fegyencedzésre keress rá,az jó lesz neked.

a fekvőt meg kezd nőivel ha a rendes még nem megy.

2013. dec. 23. 14:17
 2/6 *Glissade* ***** válasza:
Milyen sport, edzés érdekelne téged?
2013. dec. 23. 16:00
 3/6 A kérdező kommentje:
Lehetőleg olyan, aminek az elkezdéséhez nem kell sok pénz, és viszonylag rugalmasan lehet csinálni, mert nagyon elfoglalt vagyok, előfordul hogy reggel 6-tól kb. eset 11-ig van elfoglaltságom.
2013. dec. 23. 17:18
 4/6 anonim ***** válasza:
könnyített dolgokat kell csinálni mindenből, majd hozzászoksz.
2013. dec. 23. 17:20
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat!
2013. dec. 23. 17:29
 6/6 aikiboxer ***** válasza:

A fekvőtámaszt asztalhoz/ablakpárkányhoz támaszkodva kezdd el úgy, hogy a tested 45 fokban legyen kb. Ebből így biztosan meg tudsz csinálni 3x10-et közötte 1 perc szünettel. Gyakorold ezt kétnaponta -- ha már jól megy, növeld a számot: 3x15, 3x20 stb. Ha meg tudsz csinálni 3x30-at, léphetsz feljebb, a térdelős (női) fekvőtámaszra (pl. 3x10-et csinálj ebből is). De úgy, hogy előtte mindig csinálj az előzőből is. Mire a térdelősből is meg tudsz csinálni 3x30-at, fogsz tudni rendes fekvőtámaszból is 3x10-et csinálni.

Az összeset lassan csináld úgy, hogy a kezed vállszélességben legyen, a könyököd pedig a tested mellett menjen hátra (mint a szöcskének).

2013. dec. 23. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!