Karate, takewando vagy kravmaga? Melyik a jobb?
Ez egyéni probléma. Valaki tudja használni és úgy ,hogy "csak"ezt tolja ismerek 1-2-3ilyet és sikerrel jöttek ki kisebb -nagyobb problémából valaki meg tényleg nem tudja.
Igazából ez edző kérdése az egész ,hogy mennyi tapasztalata van ,milyen "élményei", hogy magyaráz mit nevel beléd stb. Én szerencsére egy jo edzőt fogtam ki és nem a szintje miatt mert az egy dolog ,hogy expert hanem mert tényleg jo és ha valamelyik technika/elv nem tetszik neki es hülyeségnek tartja azt megis mondja es ilyenkor szokta mondani ,hogy maximum vizsgán csináljátok meg ezt de amúgy ne használjátok stb stb.
Tehat nálunk ugy van ,hogy nem csak a technikákbol taplalkozunk....
Egyébként valóban van szar km edzés nem azt mondom mindegyik jo ,de en szerencsére jo helyre kerültem.
De lényegtelen. Valakinek bejön a km valakinek nem.
Valaki mar köszönhette az életét a km nek valaki meg nem tudta használni.
Elolvastam amit írtál.. Mondom,hogy akkor sz@r az edzés. :D
Egyrészt aTeremben nem a KMG-s ek hanem a Km Alapítók klubja van azt hiszem Tóth Lacival. A szervezetről...no komment.. Én a KMG hez tartozok mivel itt vannak kialakítva normálisan vizsgarendszerek és Eyal/Tal Kvores a fej ami nem mindegy,és itt vannak normális instruktorok..Nem az összes de van azért..Ezért mondom,hogy általánosítani sose szabad.. Alapítók klubjáról meg annyit lehet tudni,hogy valami Krav Maga network-höz tartoznak és kb a kmg-s kravhoz képest teljesen máshogy mutatják/oktatják technikákat,és amit láttam hát.... nem vagyok még instruktor,se nagyon profi, stb de az szemmel láthatólag sz@r ... Aki tudja a technikákat és aki NORMÁLISAN tudja ahogy a kmg-nél tanítják az egyből észreveszi,hogy amit oktatnak ott az egy vicc...És valamelyik még veszélyes is. Javaslom a barátodnak vagy nem tudom ki,hogy menjen inkább át a KMG hez és keressen egy normális instruktort. Ha kell még mondom is,hogy kik a jók persze privátban,de ez a visszajelzések alapján szerintem egyből leszűrhető.
Azt,hogy nem tanítják ,hogy hogy kell egyenest ütni-rúgni ez megint az edzőn múlik. Tudom elismerem,hogy sok km-es nem tud egy egyenest ütni, se rúgni mivel láttam a vizsgán (még p1en anno) ezt meg is jegyeztem,de itt is az edzőhöz térünk vissza,mert ki oktatta,ki tanítja? Hát az instruktor. Engem szerencsére(meglátásom szerint) normálisan megtanítottak egyenest ütni(harci állás, hátsó lábtól indul,kicsit rogyaszt, csípő ráfordul,nem nyújtjuk ki teljesen a kezet egy kicsit visszaveszünk mert könyök sérül,etc,etc...)
Az,hogy egy 15éves kokero összeverte ez megint a sz@r edzésnek tudható be. Mert oké, változóak a képességek de azért ennyire nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!