Ha minél több fekvőtámaszt szeretnék csinálni (megállás nélkül), milyen módszerrel eddzek rá?
Extrém elképzelésem 300 lenne. Egyben.
A kérdésem pedig az hogy hetente hányszor eddzek ahhoz hogy ezt elérhessem? és mennyit, milyen rendszerben?
Ha még most kezdesz el fekvőtámaszozni, akkor a legalapabbról kell indulni.
Ha viszont már valamennyire tudsz, akkor először is melegíts be, aztán kezd el a fekvőtámaszozást, de szerintem ne kifulladásig, vagy amíg össze nem esel. Tűz ki magad elé egy célt, hogy ma ennyit csinálok meg, s az próbáld is betartani.
Minden nap 10-20-al emeld, aztán előbb-utóbb eléred a 300-at is.
Ha már elérted a 300-at, s több napon keresztül fenn is tudod tartani azt a szintet, akkor mecsinálhatod, hogy tapsolsz fekvőtámaszozás közben.
Remélem, tudtam segíteni!
heti 6x csinálj meg 300at 20asával.
a következő hónapban 30asával és így tovább egyre többet egyben.
Korbács mást írt mint én.
Próbáld ki amit ő írt!!
Szia. Próbáld ki ezt a programot. Igaz hogy csak 100-ig van, de ha beletanultál a lényegébe tovább is folytathatod.
Én kb 2 hónapja álltam neki, mondjuk nálam a cél 100 volt. Amikor elkezdtem akkor egyszerre ment kb 25-30, de úgy, hogy majd meghaltam. Most egyszerre 40-45 megy, mondjuk nálam eddig a legnagyobb akadály az, hogy a levegőből fogyok ki, pedig odafigyelek, hogy minden fekvőnél vegyek levegőt és ki is fújjam (igen, erre figyelni kell, ösztönösen nem így csinálnád és 15-nél kipurcansz). Én kezdetben úgy csináltam, hogy 3 szériában, szériák között 2-3 perc pihenő és mindig annyit amennyi megy. Utána elkezdtem számolgatni is és próbáltam mindig párral többet nyomni. Eleinte úgy edzettem, hogy legyen az edzések között 1 pihenő nap, most már inkább kettőt tartok, mert elég durva izomlázam van egy pihenő nap után is.
Most (konkrétan tegnap) álltam át arra, hogy 5 szériát nyomok, de úgy, hogy a lábam kb 30 centi magasan van, ugye így nehezebb. Nem tudom egyenlőre, hogy ez jobb lesz-e vagy nem, majd kiderül.
(Ja egyébként izmosodásra ne nagyon számíts a fekvőtámasztól.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!