Az edzésben mit jelent a komfort zóna? Mikor vagyunk benne és mikor lépjük át azt?
Komfort jelentése:
Kényelmes, megszokott
Megszoktam már, hogy edzeni nem kényelmes... akkor ez azt jelenti, hogy a komfort zónámba vagyok mindig? Vagy azt, hogy megszoktam már, hogy mindig kilépek belőle?
De akkor megint az első mondatomnál lyukadok ki...
Valaki magyarázza már el nekem, hogy mit jelent ez:)
Kedves Glissade! :)
Amikor gyúrsz, akkor nem vagy a komfort zónádban (nem kényelmes) amikor csak pihensz, akkor komfortosan vagy. Szó szerint :)
De mint tudjuk, komfortzónában is lehet kellemes és hasznos edzést végezni (jóga:) de kell néha gyúrás is, ami már biztos hogy komfort zónán kívül van.
Számomra a kocogás pl. nem edzés, mert az 'aerob edzés' ha az nem jóga vagy qigong, akkor túl közel van a komfort zónához (nem dolgoznak elég keményen az izmok). De ez már kicsit eltér a kérdésedtől ;)
Te figyu!
Még sosem jógáztál ugye?
A jóga nem komfort zónás edzés! Feszegeti a testi és a lelki határokat elég keményen. Csak nem izomépítés szempontjából.
Persze, nyilván lehet jógázni úgy is, hogy semmit nem csinálsz, vagy csak mentálisan nyomod;)
Ahogyan súlyzózni is lehet egy kg- os pinkkel.
Felre ne értsd maan! :)
Csak azt irtam, hogy vannak nm tulerolteto gyakorlatok is, amik megis hasznosak es fontosak. Qigongban is vannak ilyen gyakorlatok, es tobbet érnek sok fàrasztò edzesnel :)
Aczél.
Mindig történik valami. Tudod, balesetek.
Mint a székely viccben, ismered?
Az öreg székely, meg a komája vágja a fát az erdőn és nagyon hideg van. Az öreg fején nincs sapka.
- Ármin bátyám, hát hol van az a füles sapkája?
- Mióta az a balesetem vót, azóta nem hordom.
- De, hát milyen balesete vót magának?
- Mögkínátak egy pálinkával, oszt nem hallottam mög.
:D
Érdekes, hogy senki más nem tud a kérdésemre válaszolni..,
Lehet nem is létezik komfort zóna!
Erről mit gondolsz Aczél?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!