Soványból izmos? (16/l)
Szeretnék izmos lenni, de szerintem ez az én testalkatommal lehetetlen. Sokan anorexiásnak néznek olyan vékony vagyok. 6 éves korom óta sportolok (szertorna, atlétika, sportakrobatika, úszás).
Akármit eszek nem tudok se hízni se fogyni vagy izmosodni. Hogyan lehetnék mégis izmosabb? Természetesen nem szeretnék ilyen kigyúrt/testépítős alakot, csak egy kicsit több izmot.:)
Egyébként 168 cm 47 kg vagyok.
Tömegnövelő étrend, először kezdő átmozgató majd később osztott súlyzós edzésterv.
Az alapismereteket írd be keresőbe, a builderen található cikket olvasd el. Ha van egy kis időd, a Sárga Kapszulát is.
Szerintem túlbecsülöd a táplálékbeviteledet.
A súlyod alapján a növekedéshez napi 100 g fehérje és 3-400 g szénhidrát kellene.
Ajánlott valamilyen tömegnövelő készítmény.
És súlyzós edzés,attól nő az izom.
Egy kicsit bővebben kifejtve ugyanaz, mint a fentiek. :)
Van egy kis könyvecske, "Sárga kapszula" a címe. Internetről letölthető, ez könnyen olvasható formában leírja az étrend és az edzés alapjait.
Ami az étrendet illeti, ha van rá lehetőséged, alakítsd át az étkezésedet. Nagyvonalakban az a lényeg, hogy feldolgozott élelmiszerek (virsli, párizsi stb.) helyett próbálj meg rendes húst enni (csirkemell, csirkecomb ilyesmik) kb. olyan napi 40 dkg mennyiségben. Ez rengetegnek tűnik, de oszd el napi 6 étkezésre pl. rizzsel vagy teljes kiőrlésű kenyérrel. Egyél hozzá sok zöldséget.
A másik az edzés. Az izmaid attól nőnek, ha súlyokkal terheled őket, erre pár lehetőség:
(1) Konditermi súlyzós edzés ("gyúrás") -- ezzel tudod a leglátványosabb eredményt elérni, ha van kedved ehhez a sporthoz
(2) Kettlebell edzés -- ehhez is edzésre kell járnod, ez nagyon jó és összetett edzésforma és a csajok nagyon szeretik
(3) Hot iron -- ez inkább ilyen női torna kis súlyokkal, ettől nem leszel kő izmos, de egészséges igen
(4) Otthoni saját testsúlyos edzés: töltsd le az internetről vagy vedd meg könyvesboltban a Fegyencedzés című könyvet (ne ijedj meg a borítójától meg a szövegétől, ez nem csak fiúknak való...), és kezdd el otthon csinálgatni. Ezzel is egész jó eredményt fogsz elérni pár hónap alatt, és nem kell hozzá semmilyen eszköz.
(5) Nagyon jó még a thera band gumiszalag, ezt decathlonban/hervisben tudsz beszerezni, kell még hozzá egy fitness kesztyű is, hogy ne szedje szét a kezed. Ezt is otthon tudod csinálgatni, kicsit könnyebb, mint a súlyzós edzés, de kb. ugyanaz a lényege (és kb. ugyanazokat a gyakorlatokat tudod vele csinálni, mint a súlyzókkal). A legerősebbet (fekete) vedd meg, fogd duplán és attól függően, hogy milyen hosszúra hagyod, nő a nehézsége. Youtube-on "resistance band" címen találsz hozzá videókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!